Kilo’s Knallen: ik ben gestart met Weight Watchers

img_43_1382106301Vorige week schreef ik een niet zo vrolijke update, het ging allemaal niet zo lekker met het kilo’s knallen. Ik schreef dat ik twijfelde over Weight Watchers, dit zat al een tijdje in mijn hoofd, en het idee liet me niet los. Inmiddels heb ik de knoop doorgehakt. Weight Watchers it is.

Gisteren heb ik me ingeschreven, meteen toen ik het zeker wist eigenlijk. En vandaag was mijn officiële startdag.
Ik denk dat de meeste mensen wel eens van Weight Watchers hebben gehoord, maar in het kort: ieder voedingsmiddel heeft een bepaalde waarde in SmartPoints, die is gebaseerd op calorieën, suikers, verzadigde vetten en eiwitten. Op basis van jouw persoonlijke situatie (lengte/gewicht, beweging, leefstijl, etc) krijg je een aantal punten per dag wat je mag opmaken. Voor mij zijn dat er 43, en dat leek me best veel. Daarnaast krijg je een aantal weekpunten, die je kunt gebruiken om een keer een extraatje te nemen. Deze weekpunten hoef je niet per se te gebruiken.
Daarnaast wordt ook gekeken naar je beweging. Door te bewegen verdien je ActivPoints. Je kunt er voor kiezen om deze in te wisselen voor extra eten als je boven de drieduizend stappen zit, maar standaard wordt dat niet gedaan.
Ik heb in eerste instantie gekozen voor het online programma, zonder de cursus. De cursus lijkt me zeker wel wat, maar is ook een stuk duurder. Wel heb ik de mogelijkheid om mijn abonnement om te zetten als ik dat zou willen.
Ik heb me dus gisteren aangemeld, maar ik ben niet meteen begonnen. De dag was al half voorbij en ik had nog nergens naar gekeken, dus ik besloot om eerst alles eens goed te bekijken en dan de volgende dag, vandaag, echt te beginnen. Ik vulde mijn profiel in, en kwam uit op 43 SmartPoints die ik per dag zou mogen hebben. Ook koppelde ik mijn VivoFit om mijn stappen te kunnen tellen en stelde ik me voor op de community. Ik bekeek alvast wat voedingsmiddelen. Tot dusver lijkt het me goed te doen, ik heb wel zin in mijn nieuwe avontuur. En natuurlijk zal ik vanaf nu ook weer iets vaker gaan updaten.

9974

9 gedachtes over “Kilo’s Knallen: ik ben gestart met Weight Watchers

  1. Haha, vroeger heb ik me er nooit in verdiept, maar het is heel erg veranderd ja, al een aantal keer zelfs denk ik want ik ken het alleen maar met punten, en daar zijn ook veranderingen in geweest. 1000 kcal per dag, dan was ik er niet aan begonnen hoor, dat klinkt als een crashdieet!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, achteraf gezien was dat destijds dus ook zo, zo kwam ik wel in maatje 38 😉 Maar op een foute manier waar ik nu nog steeds mee zit. Ik heb al excuses gehad hiervoor, hahahaha want ik was nog maar tiener en echt… als ik eroverheen ging op mijn lijst, waren de rapen gaar 😉 Dit klinkt al veel beter allemaal! 😀

    Like

 1. Succes! Als het voor je werkt: geweldig! Als het toch niet helemaal het resultaat geeft wat je hoopt… ook niet erg, er zijn nog zat manieren om af te vallen zonder honger te lijden. Want dat hoeft echt niet (dat merk je al, als je zelf aangeeft dat je best wat punten mag ‘weg-eten’.). Belangrijk is dat je die automatische stop-knop weer terug vindt: als je vol zit niet te veel meer erbij proppen.
  (Overigens is 1000 kcalorien niet een crash dieet als je onder de 1.55m bent en je niet al te actief bent. Er is geen one-size fits all wb hoeveel calorieen je moet eten. Vandaar ook dat je een persoonlijke berekening hebt van je punten!)
  … ik ben zelf al ruim een maat afgevallen door minder te eten en meer te bewegen. Dat is wel heel fijn, en ik wens je dat gevoel ook toe. Niet vanwege die maat! Maar omdat je je echt gewoon beter voelt. Nadeel is… dat je dan weer moet shoppen voor nieuwe kleding. Blegh.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.