Knobbeltje

img_7747

Iedereen kan je vertellen dat je regelmatig je borsten moet controleren. Ik doe het regelmatig, voelen en kijken naar veranderingen en afwijkingen. Maar niemand die je vertelt waar je eigenlijk naar op zoek bent. Hoe voelt dat, zo’n knobbeltje? Ik heb het meerdere malen afgevraagd, maar ik had gehoopt dat ik daar nooit achter zou komen. Maar sinds gisteren weet ik precies hoe dat voelt.

Oh nee, het lijkt wel of daar iets zit. Nog eens voelen, is het echt zo of gaan mijn verbeelding en angst met me op de loop? Nee echt, dat hoort daar niet, ik weet het zeker. Paniek! Schelden! Nee, wacht, niet in paniek raken, er is een hele grote kans dat het niks is he? Toch? Maar… het kan ook wél iets zijn. Toch paniek.
Ja, zo ging dat ongeveer. Zo voelt dat, zo’n knobbeltje in de borst. Ik heb natuurlijk meteen vanmorgen de huisarts gebeld, en gelukkig kon ik ook meteen langskomen. Ze had alle begrip voor mijn paniek en angst, en ze voelde dat er inderdaad iets zat.
Het lijkt gelukkig positief, de knobbel is alleen, hij beweegt en hij is gevoelig bij druk, en dat zijn allemaal dingen die blijkbaar wijzen op iets goedaardigs.
Maar omdat borstkanker ook in mijn familie voorkomt ‘mag’ ik toch vrijdag naar de mammapoli voor meer onderzoeken. Ik zou gebeld worden voor een afspraak, en dat gebeurde al toen ik nog geen half uur thuis was. De uitslag krijg ik dezelfde dag nog, dus nog voor het weekend weet ik waar ik aan toe ben.
De huisarts heeft meestal gelijk heb ik gehoord, en daar houd ik me maar aan vast. Het voelt als een strohalm, maar het heeft me een klein beetje gerust kunnen stellen. Ik probeer me niet te druk te maken, maar lastig is dat wel. Stel dat één van mijn grootste angsten wel de waarheid wordt?
Maar nu kan ik alleen maar afwachten, gelukkig heb ik aan afleiding geen gebrek deze week.

9974

15 gedachtes over “Knobbeltje

 1. Jeetje, dat moet best schrikken zijn. En zeker omdat het bij je in de familie voorkomt. Als het op dit soort dingen aankomt ben ik wel iemand die snel in paniek schiet. Ik voel ook regelmatig aan mijn borsten of er geen rare dingen zitten. Gelukkig nog niet eerder iets gevonden

  Like

 2. Pfffffffffff Jenn… heel veel sterkte, en vooral positief blijven denken! Ik heb ook weleens wat gevoeld, maar ja, ik ben mama, kreeg ik te horen, ooit borstvoeding gegeven en dan kunnen de melkklieren nog weleens opzetten, maar dat verdwijnt dan ook weer, dus ik weet hoe het voelt, en met deze voor geschiedenis, dubbel zo… Hou je taai! En sterk!

  X

  Like

 3. Brr, ik voel met je mee. Gelukkig dat je voor het weekend meer weet. Vooral het moet wachten en de spanning die dit met zich meebrengt lijkt me vervelend.

  Like

 4. Wat eng zeg. Ik vraag me dat inderdaad ook altijd af, hoe zou dat nu voelen? Ik heb veel klieren zitten en er is dus altijd wel wat te voelen, maar een echt knobbeltje zal dan waarschijnlijk nog wel opvallen, zoals het nu opeens ging bij jou. Ik duim dat de huisarts gelijk heeft! Gelukkig weet je het al relatief snel, maar alsnog moeten de dagen wat slopender zijn dan normaal voor je!

  Like

 5. Natuurlijk schrik je je rot! Vooral als het ook voorkomt in de familie. Goed dat je ze elke keer zo controleert. Ik doe dat ook, maar niet zo regelmatig als het zou moeten. Dit is meteen een goede herinnering. Alhoewel ik door de borstvoeding nu heel vaak mijn borsten aanraak. Dus dan neem je dat meteen mee in je bewegingen. Goed ook dat je meteen aan de bel hebt getrokken. Even afwachten, maar het is vast niets.

  Like

 6. Wat heftig zeg! Hopen op een goede uitkomst het zullen vast hele spannende dagen voor je zijn. Ik ben ook wel eens onzeker naar de huisarts gegaan maar bij mij was het niets. Sterkte deze dagen! Fijn dat je zo snel terecht kan en snel de uitslag krijgt

  Like

 7. Oh jeetje, wat schrikken zeg! Wat goed dat je er zo snel bij bent en voor de zekerheid naar de huisarts bent gegaan. Doet me eraan denken dat ik ook echt regelmatig even moet checken. Sterkte met het wachten op de uitslag! Ik hoop heel hard dat je geruststellend nieuws krijgt.

  Like

 8. Schrikken meid! Ik laat elk jaar een echo maken omdat het ook bij mijn familie voorkomt. Dit jaar ga ik ook weer. In Nederland vonden ze dat tot mijn 40e niet nodig, maar hier dus wel. Eigenlijk wel blij mee. Altijd ook weer even spannend. Succes meid en het is vast een goede uitslag! x

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.