Cursus Start Writing Fiction bij FutureLearn

Foto-T3ZAPZQ8.jpgVia het forum van NaNoWriMo ontdekte ik Futurelearn.com, een site waar je online cursussen kunt volgen aan topuniversiteiten over de hele wereld. Gratis en voor niks. Je kunt bijvoorbeeld een cursus Fries volgen, maar wat natuurlijk mijn aandacht trok was de cursus die op het forum genoemd werd, Start Writing Fiction. Uit nieuwsgierigheid meldde ik me aan.

Waarom Start Writing Fiction? Omdat ik fictie schrijven hartstikke leuk vind, ik doe dat al heel lang, maar er is altijd ruimte om meer te leren en beter te worden.
De cursus is begonnen op 9 januari en is dus helemaal online te volgen. Inschrijven voor deze groep kan niet meer, maar er starten het hele jaar door cursussen. We zitten nu dus in de tweede week, en het is erg leuk en leerzaam om te doen.
De lesstof bestaat uit artikelen, video’s en gesproken lessen van verschillende schrijvers. Tussendoor krijg je oefeningen, en het is de bedoeling dat je de uitwerking van de oefeningen ook regelmatig deelt, zodat de deelnemers elkaar feedback kunnen geven op de geschreven stukken. Daar leer je heel veel van.
Tot nu toe bevalt deze cursus erg goed, en ik ben erg benieuwd naar de komende weken. Hij duurt acht weken en na afloop kun je zelfs een certificaat kopen als bewijs van deelname. Die kost dan wel $34,00, dat vind ik wel een beetje prijzig, maar als je het belangrijk vind dan kan dat, ze versturen wereldwijd.
Er worden ontzettend veel cursussen op deze manier aangeboden. Geschiedenis, wetenschap, talen, er is veel te leren. Ik vind het super dat dit zo mogelijk is, natuurlijk zijn het geen volwaardige opleidingen, maar interessant is het zeker, en leren is nooit verkeerd.
Ik ga zeker nog even verder kijken in het aanbod, wie weet wat ik nog voor boeiends tegenkom.

Had jij al eens gehoord van FutureLearn?

9974

8 gedachtes over “Cursus Start Writing Fiction bij FutureLearn

  1. Wat leuk zeg! Het past ook echt bij je, ik vind dat jij heel fijn schrijft. Ben heel benieuwd hoe het je afgaat en wat je er van vindt! Hou ons op de hoogte ;)!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.