Afgelopen week… #130: een week om snel te vergeten

hgjrAfgelopen week was een bizarre week, en één die ik het liefst snel zou vergeten. Het is een beetje in een waas voorbij gegaan, ik heb niet eens foto’s, en mijn hoofd staat niet naar een blij overzichtje, daarom ziet dit weekoverzicht er iets anders uit dan normaal.

Afgelopen week in eten, sport, blijmakers? Ik weet amper nog wat ik gegeten heb deze week, en er waren bijzonder weinig dingen die me blij maakten.
De week begon al slecht, met een blank staande vloer doordat het riool verstopt zat. Waarschijnlijk door de droogte en de regen die daarop volgde, maar in ieder geval niet door onze schuld. Het is opgelost, maar omdat de verstopping wel in ons gebied zat moesten we in de eerste plaats wel afrekenen, en dat was geen klein bedrag. Nu moeten we het zelf maar zien te verhalen op de gemeente. De tuin was een puinhoop, het huis stonk op alle plekken waar water was, maar we hoefden in ieder geval niet meer te dweilen na een toiletbezoek.
Ik hoopte dat we daarmee onze portie ellende wel gehad hadden, maar het bleek nog veel erger te kunnen. We kregen een ongeluk.
Met ons is het helemaal goed afgelopen hoor, en ook verder zijn er geen gewonden gevallen. Maar de schrik zit er goed in. Midden op de snelweg verloren we een wiel van de aanhanger. Het was een flinke klap en ik realiseer me ook zeker dat we echt geluk hebben gehad. Het had zo anders kunnen aflopen.
Ik ben in de middag wel even naar de dokter geweest omdat ik last had van mijn rug, maar dat bleek gelukkig alleen in mijn spieren te zitten, en het was de volgende dag ook weer zo goed als over. We zijn er goed van af gekomen. Net als de auto, die is gelukkig ook niet geraakt.
Dat geldt helaas niet voor de aanhanger. Die is helemaal afgeschreven. Het was een groot deel van Lief’s bedrijf. Hij was al tijden verliefd op de wagen voordat hij hem, nog geen twee jaar geleden, heeft kunnen overnemen. Toen we hem hadden hebben we er ieder vrij uurtje in gestoken om hem vanaf niks helemaal op te bouwen naar onze wens. Zijn droom, zijn passie, en opeens is het weg.
Natuurlijk gaat hij verder met wat er nog wel is, en op zoek naar vervanging voor wat er niet meer is. What doesn’t kill you makes you stronger. Het vertrouwen dat het weer goed komt is er wel, het gevoel nog even niet.

Ik heb geen behoefte aan (goedbedoelde) tips, adviezen en vragen. Ik wilde het vooral even kwijt, en schrijven helpt. Bovendien, het leven is niet alleen maar eenhoorns en regenbogen. Dit was mijn afgelopen week, en die hoort net zo goed bij mijn leven als alle positieve dingen. Nu op naar een nieuwe, hopelijk een stuk mooiere week.

6 gedachtes over “Afgelopen week… #130: een week om snel te vergeten

  1. Ik mag toch wel even zeggen dat ik hier best van schrik, pfffffffffff op naar een nieuwe en veel fijnere week, rustig aan Jenn! En ja, soms wil je het alleen even kwijt, niets mis mee!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.