Het grote 2021 jaaroverzicht!

Oudjaarsdag is al jaren de dag dat ik een klein jaaroverzicht schrijf. Een beetje cliché is het wel, maar ik vind het altijd leuk om even terug te blikken, én om jaaroverzichten te lezen bij anderen.

Foto door Damir Mijailovic op Pexels.com

We begonnen het jaar in lockdown, net zoals we komend jaar in lockdown gaan starten helaas. Geen spannende dingen, en helaas ook geen nieuwjaarsduik of saunabezoek op 1 januari. Verder was januari een vrij rustige maand. Hoewel, aan het begin van de maand waren we nog even druk met het oude huisje van schoonoma, die net voor het nieuwe jaar naar een verzorgingstehuis was verhuisd. Aan het eind van de maand mocht ik 34 worden, en dat was eigenlijk wel het meest spannende wat er gebeurde.
Februari begon iets spannender, want het leek zowaar of er een wolf in ‘ons’ bos is geweest. Als dat al zo is geweest, dan was hij waarschijnlijk op doorreis, er is geen enkel teken dat er daadwerkelijk een wolf is komen wonen. Ik deed ook mee met een proefles bootcamp omdat de sportscholen nog steeds dicht waren. Dat beviel wel goed, ik ben er nog een paar keer geweest. Ook kwam ons nieuwe bed, en daar zijn we nog steeds ontzettend blij mee. Ook kregen we nog even te maken met een flinke laag sneeuw, en hoog water.
Maart, tja. We bleven veel in en om het huis. Deden wat klussen en nog een paar kleine verbouwinkjes, en we breidden de moestuin uit. De lockdown eindigde en ik kon eindelijk weer naar de kapper, en ik bracht een dagje door op het stembureau. Ik maakte ook voor het eerst gebruik van de broodbakmachine die hier al een tijdje stond.
April was een maand van lekker weer. Ik was veel buiten, heb veel gelezen, we herontdekten het spelen van een spelletje, en ik kocht een supboard.

Mei begonnen we met leuk nieuws en een paar uitjes. We gingen naar het monument op de Waalsdorpervlakte en een dagje naar het strand. De moestuin ging lekker, en ik begon een beetje te spelen met crypto. Verder gebeurde er eigenlijk niet zoveel.
Juni was leuk, we gingen er spontaan even uit naar Limburg, gewoon omdat het kon. Lekker ontspannen, en veel wandelen met de hondjes. En ik stapte eindelijk voor het eerst op de SUP. Maar daarnaast was ook juni eigenlijk niet zo bijzonder.
In juli was Lief jarig, en dat vierden we met nog een dagje strand. We gingen lekker barbecueën met of zonder vrienden, en ik had nog twee weken zomervakantie. Die brachten we lekker thuis door, voornamelijk in de tuin.
Augustus was spannender, maar niet op een fijne manier. Per toeval was ontdekt dat mijn bloeddruk te hoog was, wat de start was van een reeks onderzoeken en uiteindelijk een verwijzing naar de internist. Met pillen gaat het prima, maar omdat ik nog zo jong ben wilden ze toch graag verder onderzoeken waar het vandaan komt. Ik ben overigens nog niet klaar, we weten het nog niet. Gelukkig waren er ook leuke dingen hoor. Een dagje naar de sauna, nog even iets drinken bij ons favoriete restaurantje, een bellypaint. En we kochten een nieuwe tv.

En toen was er al weer twee derde van het jaar voorbij. In september gebeurde werkelijk helemaal niks. Oh ja, ik ging naar de kapper. En ik had het even best wel druk met schminken, dat was ook wel weer even leuk.
Oktober, we gingen de herfst in. We bezochten onze eerste kerstshow, in Duiven, want dit jaar wilden we er vroeg bij zijn. Ik sneed ook voor het eerst een pompoen uit, en schminkte een heleboel zombies.
November was natuurlijk de maand van NaNoWriMo, maar ook van nog meer herfst, nog meer kerstshows en nog een spontaan midweekje weg. Ook startte ik met de opleiding tot pedicure. Ik kreeg ook goed nieuws: een vast contract op het werk, en eindelijk de bevalling van mijn vriendin.
En tot slot natuurlijk december. We kwamen echt in de kerststemming na alle kerstshows, en zodra Sinterklaas het land weer uit was kwamen de kerstspullen voorzichtig tevoorschijn. Ook ging ik nog een keer naar het ziekenhuis, deze keer voor mijn heup. Daarover later meer. En op de valreep deden we nog even de beste aankoop van het jaar, een puppy!

Het jaar zit er weer op. Vorig jaar beschreef ik als ‘vlak’, weinig grootse hoogtepunten en gelukkig ook niet echt diepe dalen. Dat kan ik ook over dit jaar zeggen. De grootste hoogtepunten waren natuurlijk de komst van Gipsy en de baby van mijn vriendin, maar verder was het jaar vooral leuk door wat we er zelf van maakten. Al moet ik wel zeggen dat ik van dit jaar ondanks alles veel meer genoten heb dan van vorig jaar.

Voor het komende jaar wens ik jullie allemaal veel liefde, geluk en gezondheid, en natuurlijk het allerbeste!

4 gedachtes over “Het grote 2021 jaaroverzicht!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.