Kerstshow Intratuin Duiven

De grootste kerstshow van Nederland is inmiddels bijna twee weken open. Vorig jaar hadden we de kans niet om te gaan voordat de lockdown begon, en dat had ik toch wel gemist. Nu waren we er vroeg bij, gisteren gingen we even kijken. En het is weer erg de moeite waard.

De herfst is nog maar net begonnen, maar naar een kerstshow mag je me zelfs midden in de zomer wel meenemen. En de bouwers hebben er weer iets moois van gemaakt.

Het geld wat in het water gegooid wordt doneren ze trouwens aan het Rode Kruis, en dat vind ik mooi. Wat dan wel weer jammer is (van de bezoekers, niet van de Intratuin): voordat je het kerstgedeelte in gaat worden er vissen verkocht, en bij de vijvers is uitdrukkelijk gevraagd om in verband met de gezondheid van de vissen daar geen geld in te gooien. Maar toch lag de bodem vol met muntjes. Doe gewoon niet! Als je geld in het water wil gooien, wacht dan even tot je bij de kerstshow bent.

Uiteraard hebben ze ook de Efteling weer nagebouwd.

En de griezelhuisjes uit de Spooky collectie mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Als je naar boven gaat met de roltrappen is er natuurlijk ook weer genoeg te zien. We vroegen ons af, wat gebeurt er de rest van het jaar met die bovenverdieping? Wij komen eigenlijk nooit bij deze Intratuin buiten de kerstshow om. Zou de bovenverdieping de rest van het jaar gesloten zijn?

Er zijn zo ontzettend veel kerstballen, kerstlampjes en andere versieringen te koop. Maar ik heb me ingehouden: ik kocht alleen een beeldje van een chihuahua bij een kerstboom.

Het was weer mooi om te zien, mooi opgebouwd, en de drukte viel mee. Er waren best veel mensen, maar wel goed verspreid. Maar dat komt vast ook omdat we er op een donderdag waren, ik vermoed dat het in het weekend wel drukker is.

4 gedachtes over “Kerstshow Intratuin Duiven

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.