Was er een wolf in ‘ons’ bos?

Een paar keer per week gaan we extra uitgebreid met Nina en Macho in het bos wandelen. We hebben een vast rondje wat we eventueel kunnen vergroten als we nog meer kunnen wandelen. Maar vandaag was de wandeling anders dan normaal.

Gisteren was Lief al alleen geweest, omdat ik nog aan het werk was en hij graag even de deur uit wilde. Hij kwam thuis met een raar verhaal. Hij had tijdens het rondje een raar geluid gehoord, hij kon niet goed omschrijven wat het was, maar de hondjes reageerden opeens heel angstig en wilden niet meer verder lopen. Hij zag ook alle vogels opvliegen. Er waren nog een paar wandelaars met een hond, en ook die honden bleven met de staart tussen de benen staan en allemaal keken ze dezelfde kant op. Uiteindelijk liepen ze door, maar pas buiten het bos gingen ze hun plasjes doen.
Onze conclusie na het horen van dit verhaal was eigenlijk: er moet iets in het bos geweest zijn wat ze nog niet eerder hebben geroken en waar Nina en Macho, én andere honden, enorm van geschrokken zijn.
“Zou het een wolf geweest zijn?” vroeg ik gisteren, eigenlijk half voor de grap. Van de ‘normale’ bosbewoners kennen ze de geur inmiddels wel en ik kan niks bedenken waar ze zo bang van zouden worden.
We besloten om vandaag nog een rondje te lopen, nu er nog geen twintig centimeter sneeuw lag buiten. Deze keer was ik er wel bij. Er was helaas geen raar geluid te horen, maar Nina en Macho reageerden inderdaad anders dan normaal. Heel erg op hun hoede, niet zo zelfverzekerd als anders. Aan het begin van het bospad even een snel plasje, en daarna weer pas toen we het bos uit waren. Nog steeds waren ze heel erg gefocust op een punt verder in het bos.
Helaas hebben we weer niets gezien, maar we liepen wel langs een behoorlijke berg uitgegraven zand en in de modder stonden enorme pootafdrukken. En dat zeg ik niet omdat ik ze met de afdrukjes van een chihuahua vergelijk, ze waren écht groot.
Inmiddels vragen we ons toch sterk af of het toch een wolf is geweest, al dan niet op doortocht. De wandelaar die we vanmiddag spraken vroeg zich hetzelfde af na ons verhaal. In theorie zou het kunnen. In de praktijk komen we er misschien nooit achter, maar het idee is wel spannend.

6 gedachtes over “Was er een wolf in ‘ons’ bos?

  1. Hier, in Zwitserland zijn in de bergen wolfsroedels, maar ook in en om de stad wordt ongeveer 1x per jaar een wolf door meerderen gezien, maar nooit officieel. Pas jaren later hoor je dan dat er heel ergens anders in het land een wolf is, en die moet dan hier langs gekomen zijn. Maar honden, poezen en andere dieren weten precies wat er langs gekomen is. Overigens vind ik die potenafdruk wat groot voor een wolf.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.