Vitamine Zee

Een dagje uitwaaien aan zee stond al zo lang op ons verlanglijstje, maar het is een flink eind rijden, en als er niks open is waar je even iets kunt eten en/of drinken dan is zo’n dagje uit toch niet helemaal compleet. Woensdag beloofde het een mooie dag te worden, en de terrassen zijn weer open, dus we besloten wat vitamine zee te gaan snuiven.

Omdat we toch in de buurt waren gingen we eerst kijken bij het monument op de Waalsdorpervlakte. Daarna reden we door naar Kijkduin, toch een beetje ons ‘stamstrand’. Ondanks de goede voorspellingen hadden we in de ochtend toch een paar kleine buitjes gehad, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op het strand was het stormachtig, het waaide flink en de golven waren wild. Er waren wat mensen aan het kitesurfen, dat vind ik altijd wel mooi om te zien.
Het was wel ontzettend veranderd sinds de laatste keer dat we er waren. De boulevard, waar we de vorige keer nog heerlijk gegeten hebben, was helemaal verdwenen. Wel jammer, daar zaten eerst allemaal leuke eettentjes met daaronder gezellige lokale winkeltjes. Nu staat er een hoog appartementencomplex, met een restaurant waar je alleen kunt afhalen en een betaalde parkeergarage. Buiten de parkeergarage kun je overigens nog steeds gratis parkeren.

Op het strand zelf was gelukkig Habana geopend. Deze strandtent kenden we van het erlangs lopen, maar we waren er nog nooit geweest. Ze hadden een heerlijk overdekt terras, waar we uit de wind konden lunchen. De zoete aardappelpatat was heerlijk, en de nacho’s ook. Na een uitgebreide lunch en wat drankjes zijn we nog even gaan uitwaaien.

In de middag werd het zonniger. Nina en Macho kunnen ook altijd zo genieten van een dagje strand. Macho heeft het halve strand afgegraven.

Heerlijk dat er weer iets meer mogelijk was, en we hadden geluk dat het zo rustig was. We hebben echt genoten van ons eerste terrasje sinds tijden en een heerlijk dagje uit. Ik hoop echt dat we dit weer vaker kunnen doen.

Heb jij al op een terrasje gezeten?

4 gedachtes over “Vitamine Zee

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.