Lekker bezig in de moestuin

Al sinds de eerste lente-achtige dagen kon ik niet wachten om aan de slag te gaan in de moestuin. We maakten een nieuw groot stuk klaar voor de moestuin en ik ging los in het tuincentrum om zaden te kopen.

Maar het eerste wat ik ging doen deed ik nog lekker binnen. Met de snijplotter maakte ik bordjes om aan te geven wat waar precies staat. Vorig jaar had ik dat niet gedaan, en was het een verrassing wat waar ging groeien. Verrassingen zijn ook leuk hoor, maar dit is toch echt een stuk makkelijker.

Buiten begon ik onder glas, en zoals je kan zien laten de eerste baby’s zich al zien. Als ze wat groter zijn krijgen ze natuurlijk meer ruimte.

Intussen komt de rucola ook al naar boven. Van de buurvrouw kreeg ik peultjes, komkommer en paksoi die ze binnen had gekweekt. Ze zien er in het echt stukken beter uit dan op de foto.

Van mijn gewonnen HEMA cadeaukaarten kocht ik nog twee kleine kasjes, waar ik bonen en meloenen in zette.
Ook kocht ik nog vier kleine fruitboompjes en een witte druif die mooi langs de overkapping omhoog kan klimmen. Het enige wat ik eigenlijk nog mis zijn aardbeienplantjes, die hebben helaas de sneeuw niet overleefd. Maar ik denk dat het daar nog te vroeg voor is, ik ben ze nog nergens tegengekomen.

Heb jij een moestuin?

4 gedachtes over “Lekker bezig in de moestuin

 1. Altijd leuk een moestuintje en ermee bezig zijn en straks heerlijk van genieten šŸ˜€

  Aardbeien zijn inderdaad nog te vroeg… dat is nu nog kas, voor de koude grond is het volgens mij na IJsheiligen, of vlak ervoor (april deed mijn opa meestal), dat valt rond 13 mei… na 13 mei weet je zeker dat het vorstvrij blijft en kun je alles in de tuin zetten.

  Nou? via google:

  Je kunt aardbeien planten tussen maart en augustus, de beste maand is april. Als je ze in de volle grond zet, werk dan eerst compost door de bodem. … Plant de aardbeien niet te diep en zorg dat alleen de wortels onder de grond zitten en het hart van de plant boven de grond uitsteekt.

  X

  Like

  1. Tnx, ik weet hoe het werkt met de aardbeien idd, ik ben vooral te ongeduldig. Ik wil ze als plantjes kopen, want zaaien duurt zo lang šŸ˜› Maar ook voor het kopen is het waarschijnlijk nog te vroeg.

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.