Recept | Wit broodje uit de broodbakmachine

Al een tijdje staat hier een broodbakmachine in de kast, gekregen van iemand die hem niet meer gebruikte omdat ik dat wel eens wilde proberen. Het duurde even voordat het er ook van kwam, want het leek me zo’n gedoe, maar inmiddels is daar dan toch mijn eerste broodje.

Eigenlijk is dit de titel ‘recept’ niet eens waard hoor, omdat het de eerste keer was wilde ik makkelijk beginnen. Dus ik kocht een simpele broodmix in de supermarkt. Het lastigste was zoeken naar de juiste instellingen, maar dat is duidelijk gelukt want het is een lekker broodje geworden.

Ingrediënten voor ongeveer 15 sneeën brood:
500 gram complete mix voor wit brood (die van mij kwam van de Jumbo)
300 mililiter lauw water

Ik kreeg de tip om het water af te wegen in plaats van een maatbeker te gebruiken. Dat heb ik dan ook gedaan, dus ik weet niet wat er mis gaat als je dat niet doet, maar het schijnt nogal precies te komen. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.
Doe eerst het water in de machine en daarna de mix. Sluit het deksel en stel het apparaat in. Ik gebruikte ‘basic’ voor het soort brood en koos de zwaarste van de twee opties qua gewicht. Dit zal vast per machine verschillen. Met deze instellingen kwam ik uit op 3 uur.

Er kwam een heerlijk broodje uit. Het is wel een stevig en machtig brood, maar daar hou ik wel van. Ik vond het erg geslaagd voor een eerste keer en nu ik een beetje weet hoe het apparaat werkt wil ik hier wel vaker iets mee gaan doen. De volgende keer probeer ik iets zonder supermarktmix.

5 gedachtes over “Recept | Wit broodje uit de broodbakmachine

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.