Het monument op de Waalsdorpervlakte

Hoewel ik de Dodenherdenking op de Dam ook prachtig vind, vond ik als kind al die op de Waalsdorpervlakte nog mooier. Die rust, de mooie omgeving midden in de natuur, en natuurlijk die grote indrukwekkende klok. Vandaag waren we er in de buurt, en besloten we er zelf eens een kijkje te nemen.

Ik dacht altijd dat de vlag uit bloemen bestond, maar eigenlijk zijn het dennenappels. Als bezoeker mag je van iedere kleur een dennenappel meenemen. Zoals je ziet hebben verschillende mensen een bosje bloemen neergelegd.

Op televisie lijkt het allemaal vrij dicht bij elkaar te staan, maar in het echt liggen het monument en de klok verder uit elkaar. Dichter bij de klok kun je niet komen. Of nou ja, het kan wel, het mag niet. Het hekje is dicht en heeft een bordje met ‘verboden toegang’. Er staan wel twee kinderen bij de klok, die waren stiekem buiten het pad om naar boven geklommen. De ouders waren er niet blij mee. Het geeft overigens wel een mooie indruk van hoe groot de klok eigenlijk is.


Heel mooi om een keer in het echt te zien. Overigens is het natuurgebied er omheen ook echt prachtig. De wandeling van de parkeerplaats naar het monument is ongeveer een kilometer, maar je kunt verschillende wandelpaden en routes nemen. Dat hebben we nu niet gedaan, maar misschien komen we nog eens terug.
Het vinden was overigens nog wel een dingetje, de navigatie stuurde ons in eerste instantie naar de andere kant van het gebied. Omdat we het daar niet konden vinden vroegen we het aan voorbijgangers. Die wezen ons stuk voor stuk naar een parkeerplaats bij een pannenkoekenhuis, vanaf daar zou het nog vijf of tien minuten lopen zijn en zou het op bordjes aangegeven worden. Maar er waren geen bordjes te vinden, en de mensen die bij het pannenkoekenhuis rondliepen zeiden dat het minstens een uur lopen was. Dat leek ook meer op wat Google aangaf.
Uiteindelijk vonden we aan de hand van de postcode de andere kant van het gebied, en het monument. Dus mocht je ooit besluiten om hier ook een kijkje te nemen: stel je navigatie in op de postcode, in plaats van op ‘Waalsdorpervlakte’.

2 gedachtes over “Het monument op de Waalsdorpervlakte

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.