De Happy Challenge, wees trots!

sidebarhappyEn dat was het al weer, de laatste opdracht van de Happychallenge is gisteren bekend geworden. Zijn we echt al tien weken bezig met elkaar? Het is ontzettend snel gegaan en ik vond het erg leuk om mee te doen met deze challenge. Maar dat was volgens mij al wel duidelijk. De ene opdracht was wat moeilijker dan de andere, maar stuk voor stuk waren het leerzame opdrachten.
Wat ik vooral van de challenge geleerd heb is een stukje bewustwording. Bewust nadenken over mijn waarden, mijn dromen, bewust stilstaan bij dankbaarheid, nadenken over dingen waar ik niet zo tevreden over ben en bewust worden van de invloed van mensen uit je omgeving. Sommige opdrachten waren een eitje, dankbaarheid is iets waar ik al regelmatig bij stil stond, al was het dan niet iedere dag zoals in de opdracht. Mijn dromen waren eigenlijk ook al wel duidelijk. Andere opdrachten waren confronterend, zoals de achtste, over positieve en negatieve mensen. Maar alle opdrachten hebben wel bijgedragen aan een stukje happiness.

Vandaag is het dus tijd voor de tiende en laatste opdracht, een die gaat over trots. De opdracht is om vijf dingen aan te geven waar je trots op bent met betrekking tot de challenge, én daarnaast vijf dingen waar je in het algemeen trots op bent. En dit is zo’n opdracht waarvan ik denk, ‘lastig’. Net als de positieve gewoonten vind ik het lastig om dingen van mezelf aan te geven om trots op te zijn. Maar ik ga het natuurlijk wel gewoon doen:

Vijf dingen met betrekking tot de challenge:
1. Dat ik uit die hele lange lijst met waarden toch drie heb kunnen kiezen die het meest bij me pasten.
2. Dat het maken van dankbaarheidslijstjes eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn, al zijn het misschien maar kleine dingen.
3. Dat ik de conclusie heb kunnen trekken dat ik deze challenge niet nodig had om happy te worden. Dat was ik namelijk al! Dat wist ik natuurlijk al, maar toch goed dat er geen verrassende diepe wensen naar boven zijn gekomen. Ik ben een heel tevreden mens.
4. Dat ik zoveel nieuwe leuke bloggers heb ‘leren kennen’ door deze challenge. Jullie zijn allemaal toppers!
5. Dat ik echt aan de slag ben gegaan met de veranderingen die ik zou willen zien in mijn leven en de positieve gewoonten die ik zou willen toevoegen.

Vijf dingen waar ik in het algemeen trots op ben:
1. Dat ik het toch maar mooi even volhoud, een baan, een opleiding, hobby’s en een sociaal leven. Ik kan best goed jongleren 😉
2. Mijn relatie, we vullen elkaar aan, beuren elkaar op als het even tegenzit en we komen overal samen uit.
3. Alles wat ik tot nu toe wel heb bereikt in mijn leven. Ik heb dan nog wel niet mijn streefgewicht, ik ben wél op weg. Ik heb dan wel een paar keer flink pech  gehad met opleidingen, maar ik heb wél mijn VWO gymnasiumdiploma. Ik heb dan wel geen superdeluxe badkamer, maar wél een op mijn eigen plekje, waar ik helemaal tot rust kan komen. Enzovoorts. Ik focus op wat ik wel heb, niet op wat ik (nog) niet heb.
4. Mijn talenten. Ik zeg het niet vaak, ik zeg het niet snel, maar natuurlijk zijn er dingen waar ik goed op ben. En daar ben ik trots op.
5. Mijn gezondheid, er is een tijd geweest (jaren geleden) dat ik me lang niet zo gezond en gelukkig voelde als nu. Ik ben daar uit gekomen en maak steeds meer gezonde keuzes. En gelukkig ben ik absoluut.

Dat was de laatste opdracht van de happy challenge. Ik wil Lisanne, Marieke en Kelly onwijs bedanken voor het opzetten van deze leuke challenge en het bedenken van de mooie opdrachten.

Bekijk ook de andere delen van de Happy Challenge: grote dromen;omring jezelf met positieve mensen; dankbaarheidslijstjes; dankbaarheid; positieve gewoontes; just do it; wat wil je veranderen; visualiseer je droom; wat zijn mijn dromen; wat zijn mijn waarden

11 gedachtes over “De Happy Challenge, wees trots!

 1. Wat een mooie lijst! Super leuk dat je meegedaan hebt met de Happy Challenge! Wij vonden het een heel groot succes! En misschien zie ik je nog wel bij mijn nieuwe challenge 🙂

  Like

 2. 3 staat bij mij ook boven aan….
  Niet dat ik niets geleerd heb, en het was goed even stil te staan bij zo alles…
  Stiekem ga ik dit wel een beetje missen…

  En jaaaa, die nieuwe leuke bloggers, zo leuk

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.