De Happychallenge, dankbaarheid

sidebarhappyWat gaat het snel, we zijn al weer toe aan de zevende opdracht van de Happy Challenge. De nieuwe opdracht staat helemaal in het teken van dankbaarheid, omdat je daar gelukkig van wordt. Hoe dat dan werkt? Door bewust na te denken over de positieve dingen in je leven ga je daarop focussen, waardoor je gelukkiger wordt. Iedere dag heeft iets moois, alleen niet iedereen is zich daar altijd van bewust.

Dankbaarheidslijstjes en lijstjes met dingen waar je blij van wordt komen veel voorbij in blogland. Ook ik publiceer wel eens een dankbaarheidslijstje of een lijstje met blijmakertjes. Zelf vind ik het heerlijk om hier bij stil te staan. Probeer het maar eens, grote kans dat je er écht vrolijker van wordt. Als ik denk dat ik een rotdag heb gehad, dan probeer ik te denken aan de dingen die wel fijn waren of goed gingen. En dat hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. Een ‘kusje’ van een van de konijnen kan al een vrolijke toevoeging aan mijn dag zijn.

De opdracht is eigenlijk eenvoudig. We worden uitgedaagd om deze week iedere dag vijf tot tien dingen op te schrijven om dankbaar voor te zijn. Dit mogen natuurlijk niet iedere dag dezelfde dingen zijn, dat zou wel erg gemakkelijk zijn.
Ik ga beginnen met mijn lijstje voor vandaag. Ik zal niet iedere dag mijn dankbaarheidslijst delen, maar aan het eind van de week zal ik de overige zes dagen in één blogje delen. Vandaag was ik dankbaar voor:

♥ Een uitgeslapen gevoel, ook al was ik eigenlijk later gaan slapen dan mijn bedoeling was
♥ Een gezellige lunchpauze met collega’s
♥ Een telefoontje van een leuke dame op leeftijd, die met haar 86 jaar nog carnaval wilde gaan vieren in het zuidenJ
♥ Misschien een leuke opdracht voor een bellypaint
♥ De avond vrij om lekker rustig aan te doen
♥ Leuke reacties van jullie

Aan het eind van de week komen dus de volgende zes dagen. Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

12 gedachtes over “De Happychallenge, dankbaarheid

  1. Oei, een bellypaint. Eens kijken of ik nog genoeg paint in huis heb voor mijn belly. Haha.
    Ik ben dankbaar dat ik een van mijn beeldjes heb afgekregen en dat het erg leuk is geworden!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.