2016 in boeken

img_6144In het afgelopen jaar las ik meer boeken dan ik had verwacht. Mijn plan was minstens twintig, dat ik meer dan het dubbele zou lezen verbaasde mij ook. De teller eindigde op maar liefst 52 boeken, de 53ste had ik net niet op tijd uit voor het nieuwe jaar. Goodreads maakte een mooi overzicht.

In 2016 las ik:

♥ 52 boeken
♥ 18.015 pagina’s
♥ 260 % van mijn doel
♥ het dunste boek had 175 pagina’s
♥ het dikste boek had er 725
♥ de gemiddelde dikte van de boeken die ik las was 353 pagina’s

Wil je het hele overzicht zien, en bekijken welke boeken ik allemaal gelezen heb? Kijk dan hier.

Heb jij veel gelezen in 2016?

9974

16 gedachtes over “2016 in boeken

 1. Djiezus… ooit zou ik je nagedaan hebben maar toen was ik nog wel klein hoor 😉 Hoeveel boeken heb ik gelezen in het afgelopen jaar, 3 of 4? whahaha maar ik ben vreselijk selectief en heb nog net op de valreep, Nachtblauw uitgelezen van Simone van der Vlugt heb een nieuwe goede schrijfster met mooier verhalen gevonden en ben nu gestart in De Eerste Vrouw van Susan Smit, ook op waarheid gebaseerd roman, zover kom ik er nog niet echt in, maar ja Nachtblauw zit nog in mij… ik heb meestal wat tijd nodig ook tussen boeken door om mij er weer in te kunnen vinden.

  X

  Like

 2. He wat een grappig overzicht!!
  Je hebt aardig wat weg gelezen.
  Heb er zelf ook een hoop blz lezen op zitten. Hoeveel weet ik niet precies. In 2017 gaan we hier lekker mee verder. Mijn doelstelling is 45 boeken minimaal voor dit jaar.

  Like

 3. Wow, wat veel. Voor mij maar 3 afgelopen jaar. Dit jaar wil ik er zes gaan lezen. Was vorig jaar ook het doel. Hoop dat ik het dit jaar wel haal!

  Like

 4. Wauw, wat een hoop boeken! Ik wilde veel lezen maar dit jaar het minste van allemaal gelezen… 9.5 boek. Oops. Iets met drukte, maar gelukkig nog een aantal dagen om lekker te gaan lezen. Wil er zeker veel meer tijd voor gaan maken.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.