De Happychallenge, just do it!

sidebarhappyOp de valreep komt hier nog even de vijfde opdracht van de Happy Challenge. Morgen komt opdracht zes al weer online. Deze opdracht gaat over het uitvoeren van de dromen en veranderingen die je in je leven zou willen. In de vorige opdracht noemden we zes dingen die we zouden willen veranderen in ons leven. Drie dingen die we zouden willen toevoegen, drie dingen waar we afscheid van zouden willen nemen. En in opdracht twee benoemden we wat onze grootste dromen zijn. Toen schreef ik al dat ik eigenlijk al druk bezig ben met het waarmaken van mijn grote dromen. Maar hoe zit dat met die kleine veranderingen uit de vierde opdracht? Dat zijn natuurlijk kleinere stapjes dan de grote dromen, maar dat maakt het niet meteen gemakkelijker om het aan te pakken.

Dromen, durven, doen
De dingen waar ik afscheid van zou willen nemen, daar was ik snel uit. De dingen die ik zou willen toevoegen waren ook niet zo moeilijk te bedenken. Natuurlijk hoeft dat niet in een week. Dat kan ook niet. Maar het is wel tijd om stappen te gaan ondernemen. Dingen benoemen is één, er mee aan de slag gaan is wel nodig om verder te komen.
Een van de dingen waar ik vanaf wil zijn negatieve dingen en mensen. Deels was ik daar al mee bezig, misschien onbewust. Niet zo lang geleden heb ik een energievretend persoon uit mijn leven verwijderd. Een moeilijke beslissing, maar wel één die me rust gaf. Voor het geval je gaat zoeken naar een eventueel gemiste blog hierover: die is er (nog) niet, die behoefte heb ik nog niet gehad. Misschien komt dat nog, misschien ook wel niet. Ook met de kilo’s die ik kwijt wil ben ik al druk bezig. Blijft de troep over. Opruimen is niet mijn sterkste kant. En daar komt ook meteen een punt wat ik wilde toevoegen om de hoek kijken: tijd. Om meer tijd te krijgen zal ik dingen moeten schrappen. Minder werken zit er op dit moment nog even niet in, dus zal ik moeten kijken naar alles wat ik thuis doe. En dan kom ik uit op de grootste tijdvreter die ik heb: het internet. Facebooken, forums, of zelfs gewoon doelloos uit verveling dingen lezen en spelletjes spelen. Als ik daar eens mee zou minderen denk ik dat ik veel tijd over zou houden.
Positieve dingen en mensen schijnen vanzelf te komen wanneer je de negatieven loslaat. Dus daar wacht ik geduldig op. En natuurlijk heb ik al veel positieve mensen die me wél energie geven om me heen. Een hond, dat zal gewoon iets op de langere termijn worden. Maar dat komt ook wel goed.

Wat kun jij doen?
* Maak je dromen en doelen visueel. Dat kan met een visionboard zoals in opdracht drie gedaan is, maar het kan ook kleiner. Schrijf je doelen op, iets wat je opschrijft wordt meteen iets tastbaarder.
* Maak een stappenplan om de veranderingen door te voeren. Dat hoeven geen grote stappen te zijn. Kleine stapjes zijn ook stapjes die je dichter bij je uiteindelijke doel brengen.
* Geef jezelf een beloning als je een stap verder bent. Koop een leuk kledingstuk voor jezelf als je een aantal kilo’s afgevallen bent, of, iets kleiner, gun jezelf een tijdje televisie als je een kamer opgeruimd hebt, of een kast. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Heb je zelf nog tips om je doelen en veranderingen te verwezenlijken? Deel ze hieronder, dan kunnen we van elkaar leren!

11 gedachtes over “De Happychallenge, just do it!

 1. Zo te lezen gaat het goed! Tsja dat internet is me wat. Daar zit ik ook mee haha! Ik probeer vaste internettijden in te plannen, maar het wil nog niet zo lukken hihi.

  Like

 2. Goed zo!
  Ik hoor mensen vaak zeggen: Oh dat zou ik graag (ook) nog eens willen doen!
  Ik ben iemand: Als je iets wil moet je het gewoon doen. De wereld wacht echt niet op je!!
  Daarom doe ik de dingen die ik graag zou willen doen. Ik wordt er echt steeds beter in. Soms zijn het kleine dingen die zo te realiseren zijn. Voor andere zaken moet ik even sparen haha.

  Ik ben er achter dat als je echt iets wilt, het ook mogelijk is.

  Like

 3. Soms wil je al heel lang dingen veranderen, maar is het wel zo veilig om het te laten zoals het is. Word je dan ineens gedwongen tot een verandering, dan kan dat een enorme opluchting zijn. Je kunt dan eindelijk verder op de weg die stiekem al heel lang wilde verkennen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.