#30DayBlogChallenge: wat ik vroeger wilde worden

imageAls kind is je leven nog heel eenvoudig. Niks om je zorgen om te maken, niks waar volwassenen je niet tegen konden beschermen, en zelfs wat je wilde worden ‘als je later groot bent’ was helemaal duidelijk.

Zuster
We hadden op de basisschool een hoekje waar we ziekenhuisje konden spelen. Daar wilde ik altijd de zuster zijn. Nooit de dokter of de patiënt, alleen de zuster.
Dat vervloog wel, maar er kwam een moment dat ik toch graag verpleegkundige wilde worden. Met die opleiding is het  niks geworden, maar zoals het nu is in de zorg weet ik ook niet of ik daar echt gelukkig was geworden.

Schrijfster
Zodra ik een beetje kon schrijven verzon ik verhaaltjes en ik wist het zeker, later als ik groot was wilde ik schrijfster worden. Een droom die nooit vervlogen is.

Kraamverzorgster
Dat leek me geweldig, alleen maar werken met pasgeboren baby’s. Deze wens heeft ook best lang stand gehouden. Tot mijn moeder me vertelde dat ik waarschijnlijk meer met de moeder en zelfs met het huishouden bezig zou zijn dan met de baby.

Archeoloog
Toen ik wat ouder werd vond ik archeoloog wel spannend. Mooie opgravingen doen, lekker de geschiedenis in duiken. En toen kwam ik erachter dat geschiedenis eigenlijk helemaal niet mijn beste vak was. En dat het in het echt waarschijnlijk lang niet zo spannend was als in de film.

Wat wilde jij vroeger worden, ‘later als je groot was’?

9974

 

13 gedachtes over “#30DayBlogChallenge: wat ik vroeger wilde worden

 1. Leuk om te lezen wat je wilde worden! Schrijfster heb ik ook willen worden, ik was dol op boeken en verhaaltjes verzinnen 🙂 Verder wilde ik ook etaleur worden en een korte periode kapster.

  Like

 2. Ik wilde vroeger voor de klas staan. Na de nodige omzwervingen sta in voor de klas. Oeps.

  Ik kan echter niet zonder m’n blog en fotografie. Die twee passies zijn belangrijk voor me, maar zullen nooit mijn belangrijkste bron van inkomsten worden.

  Like

 3. Schrijfster wilde ik ook worden! Haha. Ook verloskundige, makelaar, grafisch vormgever en binnenhuisarchitect stonden op mijn lijstje. Uiteindelijk is het géén van allen geworden! :’)

  Like

 4. Leuk! Ik wilde piloot, schrijfster, grafisch vormgever, journalist en dierenarts. Die laatste zit nog steeds wel hoog eigenlijk. En als ik het over mocht doen had ik waarschijnlijk toch voor de studie journalistiek of grafisch vormgever gekozen.

  Like

 5. Leuk artikel! Ik wilde vroeger kinderarts worden en zieke kinderen beter maken. Die droom viel in duigen toen bleek dat ik absoluut niet tegen bloed kon haha. Ook heb ik een tijdje psychologe willen worden, maar ik heb het nu maar gehouden bij het worden van een recruiter en om dan de leukste mensen te werven voor een vacature 🙂 Liefs

  Like

 6. Ik wilde altijd iets met dieren gaan doen. Dus hoog op mijn lijstje stond dierenartsassistente, maar toen ik hoorde wat die deden, was het voor mij snel over, hahaha.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.