De Happychallenge, positieve gewoontes

sidebarhappyDe zesde opdracht van de Happy Challenge gaat over positieve gewoontes. De bedoeling is te bedenken welke positieve gewoontes  al deel uitmaken van wie ik ben. Dat is lastiger dan het lijkt. Zoals veel mensen heb ik ook de neiging om vooral de minder positieve dingen te zien. Bovendien, het zijn niet voor niets gewoontes. Ze zijn zo gewoon dat ik het eigenlijk niet eens echt opmerk. Een soortgelijke vraag komt vaak terug bij sollicitaties, die heb ik dan ook al meerdere keren beantwoord.

Mijn positieve gewoontes
* Het eerste waar ik aan dacht is ‘zorgzaam zijn’. Dat is ook het eerste wat anderen over mij zeggen als ik naar een positief punt van mezelf vraag. Tegelijkertijd is het ook meteen mijn valkuil. Soms loop ik mezelf voorbij om zorgzaam te zijn naar een ander.
* Ik luister ook goed. Ik ben altijd al meer een luisteraar dan een prater geweest. Ik kan goed luisteren naar iemands verhaal of probleem en luister ook ‘tussen de zinnen door’, waardoor ik vaak in weinig woorden weet wat de ander wil zeggen.
* Niet meteen de computer aanzetten zodra ik beneden kom in de ochtend. Vroeger was het een gewoonte van me om meteen na het plassen de laptop aan te zetten. Terwijl ik nog geen vijf minuten mijn ogen open had. Dat vond ik een slechte gewoonte, dus dat ik dat afgeleerd heb vind ik behoorlijk positief.

Positieve dingen die steeds meer een gewoonte aan het worden zijn
* Gezond eten wordt steeds meer een gewoonte, hoewel ik er ook nog wel minder gezonde dagen bij heb hoor.
* Bewegen. Ik heb het sporten lang een beetje verwaarloosd, maar ook dat wordt steeds meer een gewoonte. Al is het maar even.

Positieve gewoontes die ik zou willen toevoegen aan mijn leven
* Niet meer de computer aanzetten zodra ik thuis ben. In de ochtend doe ik het dus al niet meer, maar zodra ik uit het werk kom zet ik hem meestal wel meteen aan. Terwijl ik al de hele dag achter een beeldscherm heb gezeten. Liever zou ik even zonder beeld op de bank gaan zitten met een boek of een puzzel maken. Dat is iets wat van mij absoluut een gewoonte mag worden.
* Zwemmen. Er is een tijd geweest dat ik iedere week een keer ging zwemmen. Ik hou van het water en ik mis het. Nog steeds zwem ik wel eens, maar een gewoonte is het niet meer.
* Meer ontspannen, spreekt voor zich denk ik. Me ook minder druk maken om dingen die ik toch niet kan veranderen.
* Me minder aantrekken van wat anderen van me denken. Ik ben op de goede weg, maar ik zou me graag nog iets minder aantrekken van anderen.

Wat zijn jullie positieve gewoontes?

12 gedachtes over “De Happychallenge, positieve gewoontes

  1. Ik denk dat dit realistische goede gewoontes zijn die je jezelf wil aanleren, dus go for it!
    Ik ben ook zo internetverslaafd, zit ook de hele dag achter de pc en ’s avonds zit ik nog constant op internet met mijn smartphone.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.