Kilo’s Knallen: Een jaar Weight Watchers

img_43_1382106301Het is inmiddels een jaar geleden dat ik voor mezelf een besluit nam en me aanmeldde bij Weight Watchers. Tijd voor een update, vond ik, dus bij dezen een soort van samenvatting van het afgelopen jaar.

Ik heb natuurlijk tussendoor ook wel de nodige updates en mijlpalen gedeeld. In het afgelopen jaar ben ik in totaal achttien kilo afgevallen. Ik ben van obese naar overgewicht gegaan. Ja, ik heb nog steeds overgewicht. Maar ik had ook geen moment verwacht dat ik dertig kilo in een jaar kwijt zou raken, en ik ben dik tevreden met wat er wel af is.
De eerste weken gingen het snelst, maar dat schijnt ook normaal te zijn. In mijn eerste vijf weken was er namelijk al vijf kilo af. Zo snel is het daarna niet meer gegaan hoor. Ik haalde nét niet de min tien voor de kerst, maar ik zag wel veel verschil op foto’s en deelde zowaar een OOTD.
Na de feestdagen tikte ik dan toch de min tien aan, maar daarna kwam de dip. Het ging allemaal niet zo lekker, mijn ruggengraat had zich verstopt in een diep, donker hoekje, en ik zat niet lekker in mijn vel. Gelukkig ging dat ook weer over, en ik begon zelfs naar de sportschool te gaan.
Eind mei was ik vijftien kilo verloren, en begin juni was daar ineens een andere mijlpaal: ik had geen obesitas meer, maar ‘slechts’ overgewicht. Het is maar een verschuiving in een getalletje, maar het voelt zo goed.
Naar een bruiloft droeg ik een nieuwe jurk, twee maten kleiner dan toen ik begon, en ik meldde me aan als stamceldonor.
En toen begon de zomer. Ik belande op een plateau, en hoewel dat me op dat moment behoorlijk frustreerde, het was oke. In tegenstelling tot vroeger was ik in staat om te kijken wat er wél gelukt was, en liet ik me niet leiden door die frustratie.
Inmiddels ben ik 18 kilo afgevallen, in een jaar tijd. Het is niet extreem veel, maar ook zeker niet weinig, en ik ben er trots op. Het is genoeg voor een jaar. Hoe langzamer het eraf gaat, hoe beter het eraf blijft heb ik me laten vertellen. Ik ben meer dan tevreden met wat ik dit jaar heb bereikt.
Weight Watchers is een fijne methode, en ik kan het iedereen aanraden als je gewicht wil verliezen. In het begin zag ik wat op tegen het idee van punten tellen, maar dat viel eigenlijk reuze mee. Het is heel eenvoudig, en het bijhouden van een eetdagboek was voor mij juist een enorme steun in de rug. En het fijne is, je kan alles eten. Maar wel met mate. Ik heb niks gemist, ik heb pizza gegeten, chocola, chips, alles. Als het maar binnen het weekbudget past is er niks aan de hand.
En nu? Ik ga natuurlijk door. Ik ben nog niet klaar, en zolang het nog goed voelt wil ik graag doorgaan richting een gezond gewicht. Ik voel me fysiek beter, mijn conditie is vooruit gegaan nu ik minder gewicht bij me draag en ik ben minder gaan snurken. Ik heb ook niet meer van die extreem gezwollen enkels in de zomer, en dat is erg fijn.
Wel is het wat mij betreft tijd voor een nieuw avontuur. Op eigen benen. Ik had een jaarabonnement afgesloten, en dat loopt aan het eind van dit jaar af, omdat ik een paar maanden gratis had gekregen doordat mensen zich via mij hadden aangemeld. En ik heb besloten om het niet te verlengen. Waarom niet? Ik heb het nu een jaar gedaan, en ik weet wel zo’n beetje wat en hoeveel ik kan eten. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik het zelf kan. Mijn eetdagboek kan ik ook op een andere manier wel bijhouden, en het is toch een maandelijks bedrag wat ik betaal. En gaat het niet, dan kan ik altijd weer een nieuw abonnement afsluiten.
Dus nog een kleine drie maanden Weight Watchers, en dan op eigen kracht op naar een gezond gewicht!

13 gedachtes over “Kilo’s Knallen: Een jaar Weight Watchers

 1. Nice! Wat een mooie getallen!

  Mij is het nog niet gelukt.
  Voor de zomer gestopt, maar sinds kort weer aangemeld. Maar het wil helaas nog niet echt lukken.
  Mezelf toch maar eens een flinke trap onder de kont geven. Want eerlijk is eerlijk, het ligt puur aan mezelf.

  Like

 2. Ik vind dit resultaat, puur met opletten qua eten, echt wel goed hoor! Langzaam afvallen is, denk ik, ook mooier afvallen, omdat je lichaam je kan aanpassen.
  En het beste? Ik merk dat jij je er ook beter bij voelt! Super zeg!

  Like

 3. Je mag zeker trots zijn op jezelf! Ik heb al mijn hele leven last van overgewicht en ben nu zelf ook aan het afvallen, en daardoor besef maar al te goed hoe moeilijk het is. WeightWatchers heb ik nooit geprobeerd, maar een eetdagboek hou ik sowieso wel graag bij. Op die manier kan ik eerlijk zijn naar mezelf toe en weet ik exact wat ik allemaal binnen krijg. En dat werkt prima voor mij. Hopelijk vind jij ook snel je draai van zodra je WeightWatchers abonnement is verlopen. Succes nog!

  Like

 4. Superknap dit resultaat! Goed gedaan hoor! Bij mij werkte het helaas niet (in ieder geval niet met de flex versie ivm allergieën. Die van daarvoor wel hoor).

  Like

 5. Je grootste prestatie is denk ik niet zozeer die 18 kg (ook al is dat echt enorm knap!) maar dat je de gezonde leefstijl nu al een jaar volhoudt. Veel afvallen kan bijna iedereen, maar bij de meesten komt het er vervolgens weer net zo hard aan…

  Gefeliciteerd en ga zo door!

  P.s. waarschijnlijk ken je het puntensysteem van weightwatchers inmiddels zo goed dat je daar gewoon mee door kunt gaan maar dan zonder het daadwerkelijke systeem? 😛

  Like

 6. 18 kilo niet veel? Je bent al over de helft en leg eens 18 pakken suiker van een kilo bij elkaar en til dat eens op?

  Dat is wat er bij ons altijd gezegd werd, of in pakjes boter en dan tot 18 kilo…. kortom, het is veel, en ik ben trots op jou! Goed gedaan, en nu nog even door gaan 😉 Jij gaat dit redden!

  X

  Like

  1. Niet extreem veel schreef ik 😉 Als je het vergelijkt met wat anderen met mijn BMI in een jaar zijn afgevallen, dan valt 18 kilo best mee. Maar ik onderwaardeer het niet hoor, ik ben dik tevreden!

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.