Kilo’s Knallen: een kleine mijlpaal!

img_43_1382106301Een kleine mijlpaal is wel mooi een mijlpaal, en die deel ik natuurlijk graag. Ik ben nu iets meer dan vijf weken bezig met Weight Watchers, en het gaat eigenlijk nog lekkerder dan ik had gehoopt.

Al in de eerste drie dagen (ik begon op dinsdag en mijn weegdag is vrijdag) verloor ik 600 gram, en dat terwijl ik eigenlijk de dagen daarvoor nog flink buiten mijn boekje was gegaan. Dat was een goed begin.
De eerste volle week verraste mij nog meer, ik was namelijk een verbazingwekkende 2,3 kilo kwijt. Waarschijnlijk veel vocht hoor, maar het staat erg leuk in mijn grafiekje.
Na drie weken schrok ik een beetje. Ik had me streng aan mijn punten gehouden, en ik had zelfs nog weekpunten (die hoeven niet per se op) over. Toch vertelde de weegschaal me dat ik 400 gram was aangekomen. Nou ja, na drie hele goede weegmomenten was het ook niet zo erg om een klein beetje aan te komen. Je gewicht schommelt altijd, ik had nu gewoon pech met mijn weegmoment, dacht ik. Ik liet me er niet door uit het veld slaan, want ondanks dat was ik in totaal toch al bijna 3,5 kilo kwijt. (Is op zich ook al wel een mijlpaal, ik ben maar al te goed bekend met de ‘nu is het toch al verpest’-gedachte).
Maar de volgende dag bleek dat er gewoon een verklaring voor was, ik was ongesteld. Leve uit het niets minstens een kilo zwaarder zijn, en als je het zo bekijkt was ik eigenlijk zelfs toch afgevallen. Het verschil was de week daarop ook weer gewoon verdwenen gelukkig.
Afgelopen vrijdag was het weer weegdag, en toen zag ik dat ik mijn eerste mijlpaaltje had bereikt. In totaal was ik 5,5 kilo kwijt, dus ik was de grens van min vijf kilo voorbij. Het lijkt niks ten opzichte van wat ik kwijt zou willen, maar het begin is er. En leg het maar eens als pakjes boter op een stapel.
En misschien wel het leukste: anderen zien het ook. Complimentjes zijn zo leuk. En als ik foto’s vergelijk van toen ik begon en nu, dan zie ik zelf ook verschil.
Ik ben dus meer dan tevreden over mijn eerste weken Weight Watchers en ik ga zeker nog even door. Ik weet dat het in het begin sneller gaat en dat er een moment zal komen dat het minder hard zal gaan, maar dit is een heel fijn begin.

9974

11 gedachtes over “Kilo’s Knallen: een kleine mijlpaal!

 1. Gefeliciteerd! Besef dat je niet alleen bent afgevallen, maar ook dat je je eetstijl al fijn omgegooid hebt. Daarmee hu je het vol, want: geen honger en je ontzegt jezelf niets. Je maakt alleen keuzes. Het is geen dieet, want dat is tijdelijk. Als je sport, dat hoeft niet, maar het helpt, dan merk je dat je door je spieraanmaak ook steeds een beetje meer moet eten. Kijk dus niet raar op als je lichaam aangeeft meer energie nodig te hebben.
  Hoe dan ook: je bent op weg. Je gaat het volhouden, want dit gaat prima!

  Like

 2. Fijn dat je zo’n goede start gemaakt hebt. Laat je niet uit het veld slaan door de weegschaal, zoals je al hebt ervaren kan dat heel erg schommelen en zegt het heel weinig over de vooruitgang die je maakt. Maak ook foto’s en neem je maten op. šŸ™‚

  Like

 3. Goed bezig! Ook al stagneert het nu, dan heb je toch al een mooie prestatie geleverd. Je nieuwe gewicht vasthouden is sowieso belangrijker dan zo veel mogelijk afvallen.

  Like

 4. Ja super goed hoor. inderdaad, pakjes boter!! Een tip die ik ook ooit eens kreeg. Ik zit nu in mijn derde week en heb het idee stil te staan. (moet ook niet steeds op die weegschaal gaan staan, maar ja). Mijn kleding gaat wel steeds lekkerder zitten. Ik zet door, vind het een toffe uitdaging.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.