Kilo’s knallen | “Ben je afgevallen?”

Ik zag dat mijn laatste blog in deze categorie al van meer dan een jaar geleden is. Ik heb gewoon ruim een jaar niks over afvallen geschreven. Wat ergens ook prima is, want dat betekent dat er simpelweg niet zoveel te vertellen is. Deze week vroeg iemand me of ik was afgevallen, en eerlijk, ik heb geen idee.

bright close up color colorful

Foto door Pixabay op Pexels.com | Vorig jaar ben ik gestopt met Weight Watchers, niet omdat het niet meer beviel, maar omdat ik het gevoel had dat ik er klaar voor was om op eigen kracht verder te gaan. Ik was op dat moment ruim 15 kilo afgevallen, en ben van obese naar gewoon overgewicht gegaan. En daarna schreef ik niks meer.
Niet eens bewust eigenlijk, er gebeurde gewoon niet zoveel meer. Ik at gezond, ging regelmatig hardlopen, deed thuis ook wel eens oefeningen, en ik zat nog een paar maanden bij Curves voordat ik daar stopte. Het gezond eten en lekker bewegen was inmiddels echt een levensstijl geworden, en dat is precies wat ik zo waardeer aan Weight Watchers. Alles mag, maar wel met mate. Ik heb mezelf niks hoeven ontzeggen, het voelde niet als diëten, het was vooral een steuntje in de rug.
Het ging dan ook prima op eigen kracht. Ik viel nog wat af, daarna besloot ik even iets minder op afvallen te focussen en vooral op gezondheid, en ik stopte een tijdje met fitnessen dus het fanatiekere bewegen werd minder. Toch bleef ik stabiel. Een paar maanden geleden raakte de batterij van mijn weegschaal leeg en stopte ik met tweewekelijks wegen.
Dus ben ik afgevallen? Het zou heel goed kunnen. Ik ben nu ruim anderhalve maand weer twee á drie keer in de week aan het fitnessen, en nu ik meer tijd heb wandel ik meer. Ik sluit niet uit dat ik in de laatste weken ben afgevallen, maar zeker weten doe ik het niet. En eerlijk? Het kan me niet zoveel schelen ook. Ik voel me goed, ik zit lekker in mijn vel. Ik zou nog steeds wel van het label ‘overgewicht’ af willen, en ik zou nog steeds best wat slanker willen zijn. Maar mijn eigenwaarde hangt daar al heel lang niet meer van af. Het is tenslotte ook maar een getal.
Voorlopig blijf ik gewoon lekker doorgaan zoals ik al doe. Gezond eten, alles met mate en lekker sporten omdat ik dat leuk vind. En dat getalletje komt vanzelf wel een keer mee. Of niet.

13 gedachtes over “Kilo’s knallen | “Ben je afgevallen?”

 1. Dat is inderdaad hoe het vaak gaat, je start iets, je laat mee lezen en dan ben je klaar, en als vanzelf, wat dus goed is! Stop je ermee, want inderdaad, het is klaar.

  Heel goed van jou, en het laatste, dat komt inderdaad vanzelf, ik ben zo blij dat jouw instelling is veranderd over jezelf, dat is misschien nog belangrijker dan dat je diee 15 kg. bent kwijt geraakt 😀

  Way to go!

  X

  Like

 2. Heel knap en ook heel goed van je om dit alles om te zetten in een levensstijl. Blijf in je eigen kracht geloven. Het is het aller belangrijkste dat jij je prettig voelt in je lichaam.

  Like

 3. Het belangrijkste is is gezond eten en bewegen natuurlijk, dus je bent super goed bezig :-). Ik probeer nu ook meer te bewegen, al een maand hou ik het vol. Dus heb echt bewondering voor je al zolang!

  Like

 4. zo te lezen ben je heel goed bezig meid. En als je goed in je vel voelt vind ik het al heel goed.

  Ik zelf met der ook echt op, maar weegen doe ik bijna nooit, als ik het getal al zie word ik zot ☺

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.