Recept: vegetarische zalm uit de airfryer

We hebben inmiddels al een tijdje een airfryer, maar tot nu toe had ik er nog niet echt spannende gerechten mee gemaakt. Eigenlijk gebruikten we hem vooral voor de dingen die we anders zouden frituren. Tijd om daar verandering in te brengen, gisteren maakte ik er zalm in.

Ingrediënten voor 2 personen
– 2 stuks sosalmon filets (jumbo)
– kruiden naar smaak
– roomboter

Snijd de filets doormidden. Als je al twee stukken hebt is dat natuurlijk niet nodig. Leg de stukken op aluminiumfolie. Het folie moet groot genoeg zijn om er omheen te vouwen. Bestrooi met de kruiden. Ik gebruikte een kruidenmix die ik op de gezondheidsbeurs had gekocht, met onder andere tuinkruiden, knoflook, ui, curcuma en zeezout. Bedek de zalm vervolgens met een dun laagje roomboter. Zelf deed ik dat door heel dunne plakjes te snijden van een stuk roomboter wat net uit de koelkast kwam. Vouw het aluminiumfolie dicht en vouw de zijkanten naar boven. Stel de airfryer in op 180 graden en 18 minuten, leg de ‘zalm’stukken in het mandje en zet hem aan.
Bereid ondertussen de rest waar je het mee wil serveren. Wij hadden gekruide bistrokrieltjes en worteltjes, ik vond het een erg geslaagde combinatie met de ‘vis’. Maar je kunt natuurlijk ook andere groente nemen, of aardappelpuree, of pasta, mogelijkheden genoeg.

Voor de oplettende lezer: ja, dit recept is aangepast. In 2016 at ik nog wel eens vlees en vis, inmiddels niet meer. Omdat ik dit ook niet meer wil promoten op mijn blog zijn al mijn recepten vegetarisch geworden. Dit is uiteraard ook te maken met echte zalm, maar ik geef mijn lezers graag een vegetarisch alternatief. 

 

18 gedachtes over “Recept: vegetarische zalm uit de airfryer

  1. Vis uit pakketjes uit de oven (of airfryer) is natuurlijk altijd lekker, én leuk om te maken. Ik ga hier geen airfryer voor aanschaffen, maar het is natuulijk makkelijk om te bouwen naar een ovenrecept. 🙂 Lekker.

    Like

    1. Dit is ook het avontuurlijkste wat ik er tot nu toe mee geprobeerd heb hoor :’), maar het is idd veel meer dan een gezondere variant op de frituurpan, je kan er zelfs cake in bakken.

      Like

  2. Pingback: Yes I'm in! -
  3. Pingback: Yes I'm in! ⋆

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.