Gelezen: Blonde Boeddha – een leeg blond hoofd, eindelijk! van Sanne Wurzer

9062710425Een jonge journaliste reist af naar India, naar ’s werelds grootste centrum voor persoonlijke ontwikkeling en meditatie. 3 maanden lang brengt ze door in de Osho ashram, die in de jaren is veranderd tot een meditatieresort. In dit boek doet ze op een openhartige en geestige wijze verslag van alle avonturen die ze meemaakt in het centrum en daarbinnen, in dat veelzijdig innerlijk van haar. Door haar directe, openhartige en beeldende manier van schrijven lijkt het alsof je er zelf bij was. Lees over de vriendschappen met mensen die uit de hele wereld naar dit prachtige, oord zijn gereisd, en kijk mee naar wat er binnen de muren van de op zelfontwikkeling gerichte ”groepen” gebeurt.

In Blonde Boeddha schrijft Sanne Wurzer over haar belevenissen in een ashram in India. Het is een openhartig en eerlijk verslag, van begin tot eind word je als lezer meegenomen in haar reis en haar ontwikkeling. Dat vond ik echt de kracht van dit boek, niet alleen de positieve dingen worden beschreven, maar ook de moeilijke momenten. Sanne stelt zich heel kwetsbaar op met dit boek, maar dat maakt het juist zo mooi en inspirerend om te lezen.
Blonde Boeddha is erg vlot geschreven en leest gemakkelijk weg. Het heeft korte hoofdstukken, wat ik zelf altijd wel prettig vind. Dat maakt het fijn om tussendoor te lezen. Sanne schrijft met veel humor, regelmatig moest ik even grinniken om een passage. En ondanks het onderwerp was het absoluut niet zweverig en erg goed te begrijpen.
Is er dan helemaal niets negatiefs over te zeggen? Eigenlijk niet, behalve dat hij te snel uit is. Ik wil meer!

9974

10 gedachtes over “Gelezen: Blonde Boeddha – een leeg blond hoofd, eindelijk! van Sanne Wurzer

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.