Tag | De Social Media Book Tag

Ik hou van social media en ik hou van boeken, en toch is het er nooit eerder van gekomen om deze tag in te vullen. Hij is al heel oud, want hij staat al bijna vier jaar in mijn concepten om een keer in te vullen. Ik weet ook niet wie de originele bedenker is of waar ik hem gevonden heb. Ben jij de bedenker? Meld je dan even dan zet ik dat er netjes bij.

img_2348

Twitter – je favoriete dunne boek (minder dan 200 bladzijden)
Ik lees eigenlijk bijna nooit boeken met minder dan 200 bladzijden, kwam ik achter. Ik wilde ‘Bob de Straatkat‘ noemen, maar zelfs die heeft 222 bladzijden. Ik bladerde eens door mijn Goodreads, en twee dunnere boeken die in ieder geval indruk op me hebben gemaakt zijn ‘Hallo witte mensen‘ en ‘Questioning meat‘. 

Facebook – een ondergewaardeerd boek, dat je zo leuk vindt dat je het met iedereen wil delen
In de concepten had ik hier Artemis Fowl neergezet, maar met de film in aantocht valt het met die onderwaardering wel mee op het moment. Dus ik ga voor ‘Zielen‘ van Stephenie Meyer. Het boek staat een beetje in de schaduw van Twilight, de serie die bijna iedereen op zijn minst wel van naam kent. Maar Zielen is fantastisch, en hoezeer ik ook kan genieten van Twilight, Zielen vond ik misschien nog wel beter.

Pinterest – een boek met illustraties
Ik moet hierbij meteen aan Abarat van Clive Barker denken. Het is heel lang geleden dat ik deze heb gelezen, en volgens mij heb ik het vervolg ook gelezen destijds.
Ik kan me het verhaal niet zo goed herinneren eigenlijk, maar ik weet nog dat het boek vol met illustraties staat. En dat ik het zo’n 15 jaar geleden in ieder geval een fantastisch boek vond. Misschien eens kijken of ik eraan kan komen om het te herlezen.

Instagram – een boek met een schitterende kaft
Een boek wat ik laatste voorbij zag schieten bij een van mijn Goodreadsvrienden was The Diabolic. De kaft trok meteen mijn aandacht. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar ik klikte door dankzij de kaft en de achterflaptekst maakte me nog nieuwsgieriger. Dus ik wil deze zeker gaan lezen.

Youtube – een boek met zulke mooie omschrijvingen dat je het voor je ziet
Dan ga ik toch voor Harry Potter. Vanaf het eerste hoofdstuk word je helemaal in het verhaal gezogen. 

Wattpad – een boek waarvan je zou willen dat je het zelf geschreven had
Warrior Cats!  Ook een beetje een ondergewaardeerde serie trouwens, wat mij betreft. Dit verhaal zit zo goed in elkaar, geniaal. Dit had ik graag zelf verzonnen.
En thrillers, ik ben gek op het lezen van thrillers, maar ben zelf totaal geen thriller-schrijfster. Dat zou ik ook wel willen kunnen. 

 

 

 

5 gedachtes over “Tag | De Social Media Book Tag

 1. Volgens mij heb ik ook al eens een boekentag gedaan, compleet anders dan deze weer, en deze, als jij dit al 4 jaar hebt staan in je concepten, hahaha, ik zie het voor het eerst!

  Leuke tag, en Zielen, die titel, volgens mij heb ik die gelezen…. vanuit de bieb, maar zeker ben ik niet, en of het van die schrijfster is, ook niet, als het start ergens in Londen in een bar, uitgaan? Soort ondergronds? Dan ja….

  X

  Like

 2. Die Abarat boeken heb ik ook gelezen, had op het einde van de tweede wel een ‘waar ishet vervolg nu’ -gevoel
  Misschien nog eens herlezen 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.