Gelezen: Questioning Meat van Robin Schaper

jkuhiDo you love meat and want to keep eating it? Are you skeptical of arguments against it?
But are you still driven by curiosity and interested in having your ideas challenged?
Then this free e-book is perfect for you!

Ik had ooit al eens eerder van dit boek gehoord, maar toen was ik nog helemaal niet zo bezig met het onderwerp. Toen ik een tijdje terug iets voorbij zag komen over het boek, ik denk op Facebook, wilde ik het alsnog graag lezen. Het e-book is gratis te downloaden op de website.
Dat het boek als gratis download wordt aangeboden vind ik meteen een groot pluspunt. Als reden daarvoor geeft de schrijver aan dat hij wil dat het boek voor iedereen toegankelijk is. Een vrijwillige donatie doen mag altijd, dat kan op dezelfde site.
Dit boek is een must read voor iedereen die wel eens twijfelt aan het eten van vlees of zich gewoon meer wil verdiepen in de achtergrond van dat stukje vlees op je bord. Het is een ontzettend compleet boek. Het gaat in op de geschiedenis van vlees, maar ook op verschillende hardnekkige excuses om vlees te blijven eten (“de mens is een vleeseter”, “vlees is nodig om aan je voedingsstoffen te komen”).
In het boek valt ook te lezen over de impact van vlees op het milieu, en natuurlijk over dierenleed. Niet beeldend, gelukkig, maar met tekst en grafieken wordt het toch heel duidelijk.
Een groot deel van het boek is gewijd aan voedingsstoffen, en waar je deze vandaan kunt halen als je geen vlees of vis eet.
Het tweede deel van het boek bestaat uit plantaardige recepten. Alles ziet er heerlijk uit, en er zitten zeker dingen tussen die ik graag een keer wil proberen.
Maar zijn er dan helemaal geen nadelen? Nou, het boek is helemaal in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat het een drempel is.

Geen affiliate links deze keer! Het boek is gratis te downloaden op QuestioningMeat.com!

2 gedachtes over “Gelezen: Questioning Meat van Robin Schaper

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.