Gelezen: Zielen van Stephenie Meyer

De buitenaardse Zielen hebben de lichamen van bijna alle mensen overgenomen. Wandelaar is een ervaren Ziel. Ze wordt in het lichaam van de rebelse Melanie geplaatst, in de hoop dat ze achter de locatie van meer mensen kan komen. Wandelaar kan Melanie echter niet helemaal overmeesteren. Ze sluiten vriendschap en Melanie leidt haar naar een groep mensen die nog niet ‘beZield’ zijn.
Wandelaar, de gastziel die Melanies lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen.
Melanie vult Zwervers gedachten met beelden van Jared, de man van wie ze houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam, en ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde.

Eigenlijk heeft Zielen een paar jaar in mijn kast gestaan, maar nu pas las ik het voor het eerst. Waarom? Omdat ik eigenlijk helemaal niks heb met boeken over buitenaardse wezens en omdat ik ergens bang was dat het na Twilight zou tegenvallen.
Toch had ik het ene paar jaar geleden gekocht. Ik had een boekenbon en ik was ook erg nieuwsgierig naar het boek. Ik was ook al die tijd wel van plan om het te lezen hoor, maar het kwam er niet van. Ik las het vannacht uit, want toen ik eenmaal bijna bij het einde was wilde ik het ook niet meer wegleggen.
Het was in ieder geval een bijzonder boek. Natuurlijk vanwege het verhaal, ik ken geen ander boek met een soortgelijk verhaal of soortgelijke wezens in de hoofdrol. Maar ook omdat het boek me vasthield. In een groot deel van het boek gebeurde er eigenlijk helemaal niet zo veel, en toch was het moeilijk om te stoppen met lezen. Toch wilde ik na ieder hoofdstuk meteen in het volgende beginnen. Vanaf de allereerste bladzijde was ik gegrepen door het verhaal en het bleef boeien tot het eind. Er zaten hele spannende momenten in en een paar verrassende wendingen. Het einde was onverwacht, maar heel mooi, het had niet beter kunnen aflopen wat mij betreft.
Zielen is wel een boek om je aandacht bij te houden, geen boek waar je zomaar even vluchtig doorheen fietst. Ik zou het zeker later nog eens lezen, volgens mij is dit echt zo’n boek waarin je iedere keer dat je het leest nog nieuwe dingen ontdekt, of iets anders leest waar je over na gaat denken.
En dat het over buitenaardse wezens gaat voert absoluut niet de boventoon. Het had net zo goed over andere fantasiewezens kunnen gaan. Emotioneel, romantisch en stof tot nadenken, een boek wat me nog wel even zal bezighouden denk ik. Hoewel het einde heel mooi was vond ik het ook jammer dat het afgelopen was, het had van mij best nog langer mogen duren. Een aanrader, ook als je niet van science fiction of fantasy houdt!

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

 

8 gedachtes over “Gelezen: Zielen van Stephenie Meyer

  1. Fijn dat het boek je zo goed is bevallen. Ik had niet zoveel met Twilight, niet met de manier van schrijven en het verhaal, dus ik denk zelf niet dat ik deze snel zou lezen.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.