Gelezen: Bob de straatkat van James Bowen

9200000068151804James vindt een gewonde kat in het trappenhuis van zijn flat. Hoewel hij nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij de rode kater mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Bob volgt James overal, in de bus, in de metro, en als hij geen zin heeft om te lopen zit hij op James’ schouder. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Bob de Straatkat is het ontroerende en waargebeurde verhaal van een ex-verslaafde straatmuzikant en de straatkat die hem uitkoos als baasje en vriend.
Het boek is autobiografisch, en geschreven zoals hij het waarschijnlijk zou vertellen. Geen opsmuk, geen mooipraterij, maar wel puur en eerlijk, soms met een rauw randje. En prettig om te lezen, net of de schrijver naast je zit in de kroeg, om zijn verhaal te vertellen.
Het boek geeft een kijkje in het leven van een straatmuzikant, laat zien, bijna voelen hoe het is om iedere dag te moeten vechten voor je centen. Het laat je zien dat afkicken niet iets is wat je zomaar even doet. Maar bovenal laat het zien wat de bijzondere vriendschap tussen mens en dier kan doen met iemand.
Dit boek stond al lang op mijn lijstje om te lezen, en ja, ik ben heel enthousiast. Het verhaal wist me te raken, en ik zou het iedereen aanraden om het te lezen.

7 gedachtes over “Gelezen: Bob de straatkat van James Bowen

  1. Deze staat in mijn achterhoofd ook nog op mijn lijstje al lange tijd, komt vanzelf šŸ˜‰ Jouw review is niet anders dan van de anderen het ook al gelezen hebben, mooi toch!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.