Gelezen: Warrior Cats serie 1

warriorcatsAl eeuwenlang delen vier wilde kattenclans het woud, volgens de regels die door hun voorouders van de SterrenClan zijn vastgesteld. Een van clans, de DonderClan, verkeert in groot gevaar, als de SchaduwClan zich niet langer aan die regels houdt en probeert heer en meester van het hele woud te worden. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden …
Dan verschijnt er ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Bij hoge uitzondering wordt hij toegelaten tot de DonderClan, want hij is een ‘poesiepoes’: een kat die niet in het wild geboren is en daar moeten de Clans eigenlijk niets van hebben. Hij heet Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de Clans.

Toen ik voor het eerst iets voorbij zag komen over deze boeken was ik meteen nieuwsgierig. Spannende verhalen, geschreven vanuit het perspectief van een kat, hoe mooi kan het zijn? En de serie heeft mij niet teleurgesteld.
Eigenlijk zijn de boeken geschreven als kinderboeken voor kinderen vanaf tien jaar, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze best heftig vind voor kinderen van tien. Of word ik gewoon oud en weekhartig?
Je zit meteen in het verhaal, vanaf de eerste bladzijde, en de spanning wordt goed vastgehouden. De personages zijn allemaal katten, en toch bouw je als lezer een band op met de katten. Ze zijn levensecht uitgewerkt en hebben ieder hun eigen karakter. Je ziet alles door de ogen van Rufus, en dat is zo goed gedaan dat je je tijdens het lezen echt één van de katten in het woud voelt.
De boeken hebben eigenlijk alles. Spanning, vriendschap en zelfs romantiek. Toch zijn het zeker geen zoetsappige boeken.
Ik ben hartstikke enthousiast over deze serie. De boeken hebben een open einde, waardoor je verder wil lezen in de rest van de serie. Aan het eind van de serie is het verhaal wel afgerond. Het is vlot geschreven en weet je aandacht echt vast te houden. Ik heb een kleine twee weken gedaan over de zes boeken.
Maar heeft het dan helemaal geen minpunten? Ja, eentje: de vertaling is minder, er zitten wat foutjes in. Ik heb de serie in het Nederlands gelezen, maar ik heb na afloop ook een paar hoofdstukken in het Engels gelezen, en naar mijn idee is het echt de vertaling waar het in zit. Jammer, maar het verhaal maakt veel goed.
Ik ben erg benieuwd naar de volgende series. Op dit moment zijn er drie series in het Nederlands uit, maar in het Engels zijn er al vijf delen van de zesde serie.
Ik raad Warrior Cats zeker aan. Voor wie specifiek? Geen idee eigenlijk. Het is anders dan alle andere boeken die ik gelezen heb, en dat maakt me juist zo enthousiast. Dus ik raad het gewoon aan voor iedereen. Is het niet je ding? Dan heb je dat volgens mij snel genoeg door.

De link ik dit artikel is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

6 gedachtes over “Gelezen: Warrior Cats serie 1

  1. Nu ik de covers zie, ben ik ze ook al eens tegen gekomen en dacht, lijkt mij gaaf… maar als ik jou zo lees, dan denk ik, dat ik ga kiezen voor de Engelse variant, zo hou ik mijn Engelse taal ook nog even bij 😀

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.