Voedselverspilling voorkomen met Too Good To Go

Een tijdje geleden hoorde ik over Too Good To Go, een app die zou helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Daar wilde ik natuurlijk graag meer over weten, dus ik installeerde de app op mijn telefoon.

De app bleek al in 2016 te zijn gelanceerd, en hij is actief in 7 Europese landen. Maar wat is het dan precies?
Too Good To Go helpt restaurants, winkels en hotels om hun overtollige voedsel te verkopen in plaats van het weg te gooien. Want goed eten weggooien is natuurlijk hartstikke zonde.
Via de app kun je dit goede, maar overtollige eten kopen tegen een gereduceerde prijs. Win-win dus, jij hebt goedkoop eten, en het belandt niet in de vuilnisbak. Via de gratis app kun je zien welke locaties in je omgeving meedoen. Zo kun je je ‘waste’ bestellen op de locatie die jij wil, en op de aangegeven tijd haal je het op. Betalen kan via Paypal of creditcard.
Uiteraard probeerde ik dat  uit. Er zijn in mijn omgeving nog niet zo veel locaties die meedoen, maar ik zie wel dat er steeds meer bij komen.
Het bemachtigen van een zogenaamde ‘magic box’ is nog wel een dingetje. Om middernacht zetten de deelnemers online hoeveel waste ze verwachten voor de volgende dag. Hoeveel het zal zijn kunnen ze meestal wel inschatten, maar wát er aan het eind van de dag over is, dat is een verrassing. De kunst is om er snel bij te zijn, want de meeste deelnemers zijn snel uitverkocht. Ik heb al zo lang ik de app heb een oogje op een restaurant in Nijmegen en op het kattencafé, maar het is me tot nu toe nog niet gelukt om snel genoeg te zijn. Soms wordt er in de loop van de dag nog iets bij gezet, als blijkt dat ze meer overhouden dan verwacht.

IMG_2115 IMG_2114
Maar ik scoorde wel een pakketje bij BackWerk in Nijmegen, een broodjeszaak. Ik bestelde mijn ‘box’ (in werkelijkheid kreeg ik een tasje), en op de aangegeven tijd reed ik erheen. Helaas was dat in de spits, dus het was een drama om er te komen, maar daar kunnen zij ook niks aan doen.
Voor € 3,99 kreeg ik een pizzabroodje, een smoothie, een bagel, een meergranenbroodje, een ham-kaas croissant en een gewone croissant. De broodjes waren allemaal nog lekker vers, ondanks dat het eigenlijk over was.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem een beetje teleurgesteld was, hoewel het zeker goed smaakte. Maar van anderen had ik foto’s gezien van super uitgebreide pakketten, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Te hoog, denk ik achteraf, want het was natuurlijk een prima pakket. Maar de combinatie van ‘het in de spits moeten ophalen’ en het gekregen pakket zou ik denk ik niet nog een keer voor BackWerk kiezen.
Wel ben ik nog altijd erg nieuwsgierig naar andere deelnemers in de buurt, dus ik ga zeker vaker gebruik maken van Too Good To Go.

Kende jij Too Good To Go al?

13 gedachtes over “Voedselverspilling voorkomen met Too Good To Go

 1. Ik had er al van gehoord, maar ik wist niet hoe het werkte. Dat is iets wat ik ook wel eens wil uitproberen. Lijkt me leuk voor avonden dat ik niet veel zin heb om iets te koken bijvoorbeeld 😀

  Like

 2. Ik heb er nog nooit van gehoord. Het principe hierachter vind ik wel erg goed. Maar alle moeite die je moet doen gaan mij op dit moment te ver. De winkel zit hier om de hoek. Ze zouden er ook goed aan doen om het te veel aan voedsel bij opvanghuizen, voedselbanken ed af te geven.

  Like

 3. Ik heb een keer bij Spirit (een vegetarisch restaurant in onder andere Rotterdam) via de app mijn eten gehaald. Het was wel lekker, maar de volgende keer betaal ik liever iets bij en kies ik er zelf mijn eten.
  Nu ben ik verhuisd naar Roosendaal en daar zijn nog niet echt restaurants die meedoen. Ik zou de gok ook alleen wagen bij geheel vegetarische restaurants, omdat ik vegetariër ben. Het idee van de app vind ik verder wel goed 🙂

  Liefs!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.