Uit de brievenbus: postcrossing augustus en #vakantiekaartenswap

dagdsJaren geleden deelde maandelijks wat ik had verstuurd en ontvangen via Postcrossing, en nu ik dat weer heb opgepakt vond ik het leuk om weer zoiets te gaan doen. Ook deed ik via Twitter mee aan een #vakantiekaartenswap. Augustus was een vrolijke maand voor mijn brievenbus.

Postcrossing
Ik ben meteen fanatiek aan het versturen gegaan. Ik had nog een stapeltje blanco kaarten in huis, dus ik kon meteen aan de slag. Naar deze landen mocht ik kaarten sturen: Duitsland 2x, Engeland, Frankrijk, Finland, Zwitserland, Rusland, Amerika, Taiwan, Tsjechië en Polen. Dat maakt een totaal van 11 kaarten, waarvan er tot nu toe drie zijn aangekomen. De rest is nog op reis.
Ik ontving ook een behoorlijk aantal kaarten, 10 stuks. Ik dacht dat je pas een nieuw kaartje zou ontvangen als er een op de bestemming was aangekomen, maar blijkbaar gaat je adres al in de hoge hoed als je zelf een adres hebt aangevraagd. Ik ontving kaarten uit: Duitsland 2x, Engeland, Polen, Finland, Amerika, Nieuw-Zeeland, Turkije, Rusland en Taiwan.
Ik vind het super leuk om op deze manier kaarten te ontvangen van mensen over de hele wereld. Eén van mijn kaartjes kwam van een tweeling van 9 jaar, zo lief!
Voor mijn volgende verstuurronde mag ik wel weer een stapeltje kaarten aanschaffen, ze zijn bijna op.

postcrossing

#vakantiekaartenswap
Naast postcrossing gaf ik me via Twitter op voor een uitwisseling van vakantiekaartjes. Vroeger stuurde ik standaard kaartjes vanaf mijn vakantiebestemming. Naar vriendinnen, of als ik juist met hen op vakantie was naar thuis, naar mijn oma’s toen ik die nog had, naar de buren. Maar volgens mij wordt het steeds minder gedaan, ik ontvang er in ieder geval wel steeds minder helaas. Daarom vond ik het leuk om mee te doen met deze uitwisseling. Ik ging dan wel niet op vakantie, maar ook vanaf de Costa Del Achtertuin kon ik prima een paar kaartjes versturen. Deze kreeg ik terug:

vakantiekaarten

Augustus was een vrolijke maand voor mijn brievenbus. Voor september verwacht ik eigenlijk alleen Postcrossing, en de brief uit Oostenrijk voor World Letter Writing Day. Maar wie weet wat voor verrassingen ik nog vind.

Verstuur jij graag kaartjes?

 

4 gedachtes over “Uit de brievenbus: postcrossing augustus en #vakantiekaartenswap

  1. Oh wat leuk!!
    Ben zelf ooit ook begonnen met postcrossing maar al jaren niks meer mee gedaan. Hoewel ik kaartjes versturen wel erg leuk vind doe ik het gewoon te weinig. Zou ook weer eens mee moeten doen met zo’n actie.

    Like

  2. Kaartjes ontvangen… Wat was dat leuk 🙂 Het is ook al tijden geleden dat ik nog zoiets gedaan heb. Eens opzoeken hoe dat zit met postcrossing. Lijkt me een leuke hobby nu ik zoveel thuis zit 😀

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.