Vega-test: Shoarma

kapEen nieuwe week, een nieuwe vega-test. Eén van de dingen waarvan ik bang was dat ik het echt zou missen was shoarma. Gewoon een lekker broodje, of een shoarmaschotel. Maar gelukkig zijn er uitstekende vervangers, en maakte ik laatst zelfs vegetarische kapsalon.

Vivera – Shoarma
De shoarma van Vivera is 100% plantaardig. De structuur lijkt op die van echte shoarma, en de reepjes zijn goed gekruid. Ik maakte hier een soort shoarmaschotel van, met gebakken aardappeltjes en knoflooksaus, en het smaakte echt alsof het bij de shoarmazaak vandaan kwam.
★★★★★

De Vegetarische Slager – Kip-ShoarmaPita met vegetarische kip shoarma van De Vegetarische Slager
Ook deze is volledig plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten. Ook qua structuur lijkt het op echte shoarma, en door de kruiden lijkt het net echt. Deze shoarma gebruikte ik voor mijn kapsalon, en die was fantastisch.
★★★★★

Een beetje een saaie uitkomst deze keer, ik heb tot nu toe ook echt alleen deze twee soorten shoarma kunnen vinden. Mocht ik later nog meer varianten tegenkomen, dan voeg ik ze natuurlijk toe.
Ik merkte eigenlijk geen verschil tussen de beide soorten. Allebei waren ze erg lekker, en allebei lijken ze op echte shoarma. Zelfs de structuur van shoarma’s is vergelijkbaar. Twee topproducten.
Als ik dan toch een verschil moet noemen: die van Vivera is behoorlijk goedkoper, en dat is ook niet onbelangrijk natuurlijk.

3 gedachtes over “Vega-test: Shoarma

  1. Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt. Ben nl een echte vleeseter en ook dol op shoarma. Wil wel proberen onze vleesconsumptie beetje voor beetje iets terug te gaan brengen. Ik ga eens googlen op de van de Vivera.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.