Jaaroverzicht 2014

2014Het jaar is al weer bijna voorbij, en bijna iedere blogger heeft wel een jaaroverzicht gemaakt. Ik hoop dat jullie er nog niet op uitgekeken zijn, want ik heb er ook nog een voor jullie. Het jaaroverzicht van mijn blog plaatste ik al eerder, maar ook voor mijzelf is er natuurlijk het één en ander gebeurd in 2014. Lezen jullie mee?

Mijn jaar begon niet zo fantastisch. Lief voelde zich aan het begin van het jaar niet zo goed, en even leek het erop dat het iets ernstigs kon zijn. Ik heb daar verder niet over geblogd, want gelukkig bleek dat niet het geval en was hij al snel weer helemaal de oude.
Zelf voelde ik me wel erg goed aan het begin van het jaar. Ik ben begonnen met BodieBoost en ik bedacht een challenge waarbij ik iedere dag een selfie zou maken zodat ik die aan het eind van het jaar naast elkaar kon leggen en kon zien of en hoe ik veranderd zou zijn. Hoe die challenge afliep? Na een paar weken werd het in plaats van een dagelijkse selfie een wekelijkse selfie, en eh… ongeveer halverwege het jaar waren er bijna geen selfies meer. Nee, ik ben niet zo goed in zulke projecten.
Een project met foto’s wat ik wel goed afgerond had was de 100 Happy Days Challenge. Honderd dagen lang een foto plaatsen van iets waar ik blij van werd die dag. Dat was een fijne challenge, misschien zelfs wel voor herhaling vatbaar.
Ik deed ook mee aan de Happy Challenge, tien onderwerpen die me veel geleerd hebben over mezelf. En met de Change the World Challenge heb ik mijn steentje bijgedragen om de wereld een beetje mooier te maken. Mede dankzij deze challenge heb ik het laatste restje twijfel laten varen en ben ik orgaandonor geworden.
Ik werkte nog even aan mijn Day Zero Project, maar in maart liep het project ten einde. De 1001 dagen waren voorbij. Helaas had ik maar 26 van de 101 doelen behaald, maar ik besloot wel door te gaan met doelen en een bucketlist op te stellen in plaats van mijn DZP.
Ook in en om het huis veranderde het één en ander. We legden eindelijk een nieuw pad naar de voordeur, iets wat we al heel lang wilden. En nog steeds word ik iedere dag weer blij van het resultaat. Ik ruimde veel op, deed honderd dingen weg, heb de slaapkamer aangepakt en op de valreep mijn kledingkast eindelijk eens écht uitgezocht.
In 2014 raakte ik mijn baan kwijt en zat ik ruim vier maanden thuis. Dat was een lastige periode, ik had nog nooit zo lang thuis gezeten tussen twee banen en ik heb het daar best moeilijk mee gehad. Ook de afwijzingen op sollicitaties werden steeds moeilijker te verteren. Maar gelukkig vond ik ook een nieuw plekje, al is dat vooralsnog maar tijdelijk.
Het was ook een sportief jaar. Ik ontdekte Blogilates, en ben tegen mijn eigen verwachtingen in begonnen met hardlopen. En het bevalt me nog goed ook, wie had dat gedacht. En ik stapte voor het eerst in jaren weer een keer op de fiets.
Ik kwam mezelf ook ontzettend tegen dit jaar, op het gebied van gewicht. Niet leuk, maar wel een stimulans om extra hard te gaan voor een gezond gewicht.
2014 was een jaar met ups en downs. Lekker cliché, maar zo is het gewoon. Ik heb veel leuke dingen gedaan en genoten van alle mooie dingen die op mijn pad kwamen. Er zijn nieuwe leuke mensen in mijn leven gekomen, en er zijn mensen uit mijn leven vertrokken. Een verbroken vriendschap vorig jaar kan me af en toe nog bezig houden, maar ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben gegroeid, ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan dit jaar en ik zit, over het algemeen, lekker in mijn vel. Kom maar op met dat nieuwe jaar!

20 gedachtes over “Jaaroverzicht 2014

 1. Tja, dat ken ik, zulke projecten. Ik start die ook altijd vol goede moed maar ergens slaag ik er altijd in om ze te verprutsen. En dat gewicht, ook nog zoiets waar ik mij echt eens mee moet gaan bezig houden. Ik verloor de afgelopen weken een paar kilo’s maar dat was dan weer van verdriet waardoor ik minder at, dus ook weer niet de gezonde manier. In 2015 moet ik er echt werk van maken, gezonder eten én meer bewegen ! Ik denk soms van ik start een soort dagboek op mijn blog hierover en dan moet ik wel volhouden omdat iedereen anders denkt van wat een opgever. We kunnen elkaar misschien wat steunen ?
  Ik wens je in ieder geval een schitterend 2015 !

  Like

 2. Herkenbaar die ups en downs in een jaar. Wat beleef je eigenlijk toch een boek als je terug kijkt op een jaar he.

  En inderdaad ook bij mij gaat een jaaroverzicht verschijnen. Ik ben er allern nog med bezig haha.

  Fijne jaarwisseling alvast!

  Like

 3. Een jaar met ups and downs inderdaad, maar voor mijn gevoel overheersen de ups wel degelijk. Dat kan natuurlijk ook door je positieve insteek komen! 🙂 Alvast een heel mooi 2015 gewenst!

  Like

 4. Geen hoge pieken zonder lage dalen! Een van de belangrijkste dingen is dat je (zoals je zelf zegt/schrijft) lekker in je vel zit. Houdt dat lekker vast voor 2015!

  Like

 5. Pppffff je hebt aan aardig wat uitdagingen mee gedaan dit jaar.
  Ga je dat in het nieuwe jaar ook weer doen?
  Ik vind het knap dat je de 100 Happy Days Challenge hebt volgehouden. Zelf wilde ik ook mee doen maar dan wekelijks. Ik ben niet verder gekomen dan er alleen maar over denken haha.
  Laat het nieuwe jaar maar komen!!

  Like

 6. wat vind ik dit leuk om te lezen ♥
  wat een heerlijk, prachtig overzicht..
  de 100 happyday’s vond ik een leuke challange, ik moet er niet aan denken 365 selfie’s van mezelf, wahahaha 😉

  fijn nieuwjaar babe

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.