Mijn eerste fietstocht in een jaar of twee

IMG_2537Jawel, goed gelezen! Mijn septemberdoel om iedere week een keer te gaan fietsen is jammerlijk mislukt, want pas afgelopen zaterdag heb ik mijn fiets opgegraven uit de berg stof. Nou goed, opgegraven is misschien overdreven, maar je kon goed zien dat hij een tijdje niet gebruikt was.
Dus ik wilde weer meer gaan fietsen. Waarom? Gewoon omdat ik een hele mooie fiets heb en ik het zonde vond dat hij al zo lang niet gebruikt was. Vroeger ging ik nog wel eens op de fiets naar mijn werk, maar de laatste banen was dat qua afstand gewoon niet te doen. Overigens is het een gewone fiets hoor. Geen racefiets, en ik heb ook geen ambitie om (race)fietsen aan mijn lijstje met sportieve activiteiten toe te voegen. Gewoon een damesfiets met handremmen en zeven versnellingen, heel geschikt voor recreatieve tochtjes of om je van huis naar werk te verplaatsen. Niet geschikt om op het station achter te laten, daar is hij te goed voor. Ik wilde dus gewoon recreatief fietsen, lekker buiten zijn en bewegen, daar ging het me om. Ik heb fietsen altijd heerlijk gevonden, dus ik vond het ook echt jammer dat het er nooit meer van kwam.
Het oppompen van de banden en het enigszins toonbaar maken van de fiets was al een workout op zich, gelukkig waren ze verder nog goed. Het poetsen hield ik al snel voor gezien, het stof zou er vanzelf wel af waaien.
En daar ging ik. Ik besloot meteen twee pakjes naar de brievenbus te brengen en dan gewoon te gaan, ik zou wel zien waar ik uit zou komen. In mijn overmoedige bui dacht ik aan minimaal een uurtje of twee. Daarbij even vergetend dat het al ongeveer twee jaar geleden was dat ik ‘echt’ gefietst had. Tussendoor ben ik geloof ik nog een keer naar de supermarkt geweest omdat mijn auto kapot was, maar dat was nog geen kilometer.
Ik stapte op, twee brievenbuspakjes in mijn hand, maar help, wat was dat onwennig. Bizar, bijna genant zelfs, fietsen verleer je toch niet? Nee, ik was het niet verleerd, en ik ben netjes overeind gebleven, maar raar was het wel. Er zat een slag in mijn wiel en remmen bleek ook nog een uitdaging met een hand vol. Maar verder ging het allemaal prima en ik was onderweg.
Heerlijk, zon, frisse lucht en… oh ja, bah, koeienpoep. Maar ondanks dat genoot ik wel. Het is leuk om de omgeving eens op een andere manier te bekijken, wat wonen we eigenlijk mooi! Ik fietste verder van huis, geen idee waar ik naar toe ging, dat zou wel goed komen. De slag in het wiel wende, maar na een half uur kwam het: zadelpijn. Nou ja, ik ben eigenwijs, dacht evengoed die twee uur wel vol te maken. Kom, ik ben geen aansteller. Dus nam ik nog een afslag die me nog wat verder van huis bracht.
Maar het werd natuurlijk alleen maar erger, ik was niks meer gewend. Na drie kwartier was ik er ook helemaal klaar mee. Niks twee uur fietsen, ik wilde naar huis! Gelukkig bleek ik minder ver van huis te zijn dan ik dacht, twintig minuten later stond ik weer voor de voordeur. Ik heb dus uiteindelijk ruim een uur gefietst en op de pijn na was het heerlijk. Dat ga ik zeker vaker doen.

23 gedachtes over “Mijn eerste fietstocht in een jaar of twee

 1. Ah ik vind fietsen niks aan. Krijg ook altijd zo snel zadelpijn maar mn vader zegt altijd dat je dat op moet bouwen. Nog nooit van gekomen, ik houd t maar op t stukje naar t station en weer terug. Lijkt e wel lekker als je er van kunt genieten… Goed dat je het hebt opgepakt!

  Like

 2. Hihi, die zadelpijn is wel het ergste hè 🙂 Ik fiets regelmatig, maar mijn fietstochten zijn meestal minder als 5 km en heel functioneel, dus als ik verder ga heb ik er ook last van, van die pijn. Het zou ook kunnen dat de gel in je zadel verstorven is of dat je een heel hard zadel hebt. Als het de moeite is dan kan je dat zadel altijd laten vervangen door een vriendelijke model 😉

  Like

 3. Ik was eigenlijk benieuwd met hoe het met je was na de 4daagse
  Ik wandel veel liever dan dat ik fiets, hoewel ik ook gemakkelijk 20 km kan fietsen hoor.
  Ik zag dat je wel heel veel dingen op je verlanglijstje heb staan wat je binnenkort en in de toekomst wil doen.
  Bij mij werkt zo’n lange lijst beslist niet. Ik heb er altijd maar een paar opstaan en als ik dat bereikt heb plan ik weer nieuwe dingen, zo’n lange lijst blokeert me juist en dan kom ik tot weinig

  Like

  1. Het gaat goed, doordat ik op tijd herkende wat er aan de hand was ben ik op tijd gestopt en heb ik er gelukkig niet lang last van gehad. Volgende keer beter trainen, want dat is wel echt waar het het meest aan ontbrak dit jaar. Ik ben ook zeker niet gestopt met wandelen hoor.
   Met de lange lijst vind ik het nog wel meevallen hoor, voor deze maand staan er maar 4 dingen op, en omdat dat allemaal verschillende, kleinere dingen zijn werkt het voor mij juist prima.

   Like

 4. Dat je je omgeving op die manier anders leert kennen, is mooi hé. Ik doe noodgedwongen alles met de fiets, maar ik moet nog eens een tochtje naar nieuwe oorden plannen. En dan niet in mijn hoofd verstrikt geraken, maar echt proberen kijken naar de omgeving.

  Like

 5. Ik kwam je blog zomaar tegen op het web,, leuke blog!
  Vind het een geweldig voornemen, zou ook iets voor mij zijn.. Maar ik ben nooit een fietser geweest(liever lui dan moe) maar vriendlief is wel een fietser en in Nijmegen is het veel handiger dus ik moet er tegenwoordig ook aan geloven… Maar wat een hoop heuvels daar! Pfff wel knap dat jij het toch gelijk een uur hebt volgehouden!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.