Day Zero Project wordt bucketlist

bucketlistEn toen was het al weer zover, de 1001 dagen waren gisteren alweer voorbij. En dat betekent de einddatum van mijn Day Zero Project. Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn. 101 doelen in 1001 dagen, het is niet gelukt. Ongeveer een kwart was het resultaat: ik heb 26 doelen gehaald binnen de gestelde tijd.
Duckie is niet voor ieder doel gevuld helaas, vaak vanwege het gebrek aan contant geld, waardoor ik het gewoonweg vergat. En een paar maand geleden heb ik hem al bijna leeg gehaald om iets leuks te gaan doen van het gespaarde geld.
Ik heb (nog) geen ballonvaart gemaakt, spookrijden op een rotonde heb ik nog niet gedurfd en voor een duur jurkje heb ik geen geld. Er zijn ook doelen die ik om ‘betere’ redenen niet gehaald heb en ook doelen die ik prima had kunnen halen en waar ik dan ook extra van baal dat het niet gelukt is.
Maar ook al heb ik lang niet alles gehaald, ik ben wel bezig geweest met het stellen van doelen en ook met het behalen van doelen. En daar wil ik zeker mee doorgaan.
In eerste instantie dacht ik, als de tijd voorbij is zet ik een tweede Day Zero Project op. De doelen die ik niet gehaald heb blijven staan, evenals de eerste drie, en de doelen die ik wel gehaald heb vervang ik door nieuwe.
Maar ik doe het niet. Ik vond het een ontzettend leuke ervaring om hiermee bezig te zijn, maar eerlijk is eerlijk, 101 doelen is een opgave. Er zitten dan ook dingen tussen die puur lijstvulling zijn. Er staan natuurlijk geen dingen op die ik niet wil doen. Maar er staan wel dingen tussen die ik voornamelijk heb gesteld om maar aan de 101 te komen. Als ik hoor dat ik morgen dood ga en ik heb geen bos bloemen geplukt, nou ja, dan niet. En er zitten ook doelen tussen die ik mezelf gesteld heb om mezelf te verbeteren. Ik heb een week lang niet geklaagd en een maand lang niet te hard gereden.
Ik heb dus zeker goede dingen bereikt met mijn project. Maar een tweede DZP, nee, dat wordt hem toch niet. Wel wil ik aan de slag blijven met de doelen en dromen die ik nog heb. En daar wil ik ook graag over blijven schrijven.
Daarom heb ik besloten dat mijn DZP voortaan door het leven gaat als bucketlist. Helaas niet zo origineel in blogland, maar daarom niet minder leuk om mee aan de slag te gaan. Sommige doelen die ik nog niet behaald heb blijven staan. Andere doelen haal ik eruit. En de lijst zal kunnen veranderen. Er staat niet een vast aantal doelen op. Er kunnen dingen bijkomen. Er kunnen dingen van de lijst af als ze op een bepaald moment niet meer bij me passen. Een dynamische lijst dus, vol dingen die ik nog zou willen doen in mijn leven.
En natuurlijk blijf ik bloggen over alles wat ik behaald heb. Blijven jullie meelezen?

Bekijk hier de Day Zero Project doelenlijst
En bekijk hier mijn nieuwe Bucketlist

11 gedachtes over “Day Zero Project wordt bucketlist

  1. Toch knap dat je 26 dingen wel hebt kunnen afstrepen! Ik heb ook een Bucketlist op mijn blog staan, puur voor mezelf om bij te houden wat ik ooit nog wel zou willen doen en of je het ook kan afstrepen uiteindelijk. Ach, het is gewoon leuk om er bij stil te staan…

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.