Hongaars geheimendoosje

Wie wat opruimt vindt nog eens wat. Een paar jaar geleden ben ik op vakantie geweest in Hongarije, onder andere naar Boedapest. Daar kocht ik als souvenir dit leuke doosje. Maar het is niet wat het lijkt!

image(16) image(17)

Het kistje is handgemaakt en met mooie details bewerkt. Verder lijkt het een heel normaal kistje, maar schijn bedriegt. Daar kom je wel achter als je het open probeert te maken.
Je zou verwachten dat het bovenste klepje open kan. En dat klopt. Maar dat gaat niet zomaar. In de volgende foto’s onthul ik speciaal voor jullie de geheimen van dit geheimenkistje.

image(19)

Zoals je op de foto kunt zien bestaat de bodem van het kistje niet uit één geheel. Het voorste deel kun je namelijk opzij schuiven. Je kunt nu al aan de zijkant zien dat daar ook iets te schuiven valt.

image(22)

En inderdaad, aan de zijkant van de bodem kan er ook een balkje uit. Nu zie je dat de bodem hol is. In deze holle ruimte zit een klein sleuteltje verstopt. In mijn kistje zit hij vast, dus ik heb geen foto van het sleuteltje, die zal ik eerst los moeten maken. Maar als je het sleuteltje hebt dan kun je alles weer terug op de plek schuiven. Vervolgens kun je de balk die je eerst opzij hebt geschoven nu naar achteren schuiven.

image(21)

Ja, op deze foto wist ik het even niet meer. Het was zo lang geleden dat ik er twee dagen over na heb moeten denken, hoe zat het ook al weer? Maar de onderste balk kan dus naar achteren, en zoals je wel kunt zien op deze foto komt het middelste paneel dan vrij en kun je het eruit halen. Achter het paneeltje bevindt zich het sleutelgat, waar natuurlijk het eerder gevonden sleuteltje op past. En als je hem omdraait dan gaat uiteraard het deksel open.
In dit kistje kun je dus alles bewaren wat je voor jezelf wil houden, zonder bang te zijn dat iemand er gemakkelijk bij komt. Vandaar de naam: geheimenkistje.

24 gedachtes over “Hongaars geheimendoosje

  1. Wat mooi! Het lijkt me de perfecte verstopplek voor de sleutel van de doos waarin ik mijn dagboeken bewaar:) Ik zou ook graag een bureau met een geheim vakje willen hebben- overblijfsel van de tijd dat ik de spannende boeken ontdekte. Toen was ik tien of zo, dus het heeft zeker indrukt gemaakt.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.