Tag: bloggers be like

blog

Op verschillende blogs kwam ik deze leuke tag tegen, hij is bedacht door Hare Maristeit. De tag gaat zoals je waarschijnlijk wel kunt raden over bloggen, en ik vond hem zo leuk dat ik besloot om hem zelf ook in te vullen.

Hoe lang blog je al?
Mijn huidige blog bestond afgelopen december zeven jaar. Daarvoor heb ik nog een paar jaar een andere blog gehad, die heb ik toen ik met deze startte rigoureus verwijderd, helaas is er niks meer van terug te vinden. Aan de andere kant, ik was in die tijd niet zo zuinig op mijn privacy, dus misschien is het ook niet zo erg dat die blog er niet meer is.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het allerleukst vind ik het schrijven, mijn verhaal kwijt kunnen, maar natuurlijk ook de interactie met anderen.
Het allerstomst weet ik eigenlijk niet, ik kan niks bedenken wat ik stom vind.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en waar zou je nog aan willen sleutelen?
Mijn beste kwaliteit is denk ik dat ik gewoon mezelf ben. En om aan te sleutelen, ik zou best heel goed willen worden in fotografie.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Buitenlandse blogs volg ik eigenlijk niet. Maar ik volg heel veel Nederlandse blogs. Te veel om op te noemen, maar zeker favoriet zijn Annemerel, Chicks Love Food, Stoere Vrouwen Sporten en Adorable Books.

Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Ik weet niet welke artikelen het meest gedeeld zijn. Het meest gelezen zijn:
1. Recept: vegetarische champignonburgers
2. Hongaars geheimendoosje
3. Persoonlijk: over mijn ongezonde relatie met eten

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk aspect van bloggen heb je overschat?
Volgens mij een antwoord wat heel veel gegeven wordt, maar er gaat meer tijd in zitten dan veel mensen denken. En mensen schijnen te denken dat je met bloggen veel gratis spullen krijgt. Maar nee, dat is niet zo.

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Is Tony’s een bloggerscliché? Oh en ik ben natuurlijk gaan hardlopen, dat lijkt ook wel een beetje een cliché.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Ik doe alles helemaal zelf.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel blogs volg je?
In mijn bloglovin’ staan meer dan honderdvijftig blogs in verschillende categorieën, maar ik lees niet alles van iedere blog die ik volg. Ik lees het liefst persoonlijke blogs, maar ik volg ook nicheblogs die ik interessant vind, zoals foodblogs, blogs over gezondheid/sport, boekenblogs.

Plan jij je blogberichten van tevoren in of schrijf je alles ‘live’?
Ik plan niks in. Ik heb wel veel concepten, ik schrijf wel vooruit, maar op het moment dat ik echt de laatste hand aan een stukje leg publiceer ik het ook.

Welke gouden tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Blijf jezelf en blog omdat je het leuk vindt. Als je het alleen doet voor gratis spullen dan is dat heel snel duidelijk.

Wat is de mooiste ervaring of samenwerking die je met je blog hebt gehad?
Allereerst natuurlijk alle contacten die ik met het bloggen heb opgedaan. Ik heb er zelfs een goede vriendin aan overgehouden.
De mooiste samenwerking die ik heb gehad is denk ik de heropening van de Zwaluwhoeve. Tijdens die avond zijn we heerlijk in de watten gelegd, ik heb echt genoten.

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan / zijn er dingen waar je spijt van hebt?
Zoals ik al schreef was ik op mijn vorige blog niet zo bezig met privacy. Ik was jong en onbezonnen zullen we maar zeggen. Maar van die blog is niets meer terug te vinden. Ik kan ook niks bedenken waar ik spijt van heb.

Hoe ga je om met je privacy? Deel je veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je ook bewust dingen af?
Allebei. Ik blog natuurlijk persoonlijk, dus ik deel heel veel. Maar er zijn zeker dingen die ik bewust afscherm. Namen van dierbaren bijvoorbeeld, en foto’s van anderen. Ook zijn er best onderwerpen waar ik niet over zal schrijven omdat ik ze te privé vind, financiën bijvoorbeeld.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te doen?
Ik weet het niet eigenlijk, gewoon lekker nog heel lang doorgaan met bloggen en veel nieuwe blogs en bloggers leren kennen. Oh, en een reisje of een ballonvaart zou ik natuurlijk niet afwijzen.

15 gedachtes over “Tag: bloggers be like

 1. Zo grappig dat iedereen bij de tip voor andere bloggers hetzelfde antwoord geeft, blijf jezelf, daar kan ik alleen maar JA op zeggen natuurlijk, hahahaha

  Jong en onbezonnen, hahaha ook leuk om te weten van jou 😉

  X

  Like

 2. Oh, een ballonvaart lijkt me zoooo eng! Ik vind het er schitterend uitzien, die mooie kleuren in een strakblauwe lucht, maar ik zou er niet in durven zitten, brr…
  Leuk dat je mijn tag hebt ingevuld, ik voeg je toe aan de lijst met bloggers 🙂

  Like

 3. Wat raar, mijn reactie is opeens dus nog maar een keer 🙂
  Leuk dat je mijn tag ook hebt ingevuld, ik voeg je toe aan de lijst met bloggers!
  Ik vind luchtballonnen schitterend om naar te kijken, maar ik zou er nooit in durven zitten, brr…

  Like

 4. ik vind dit zo’n leuke tag, misschien toch ook eens een keer doen..
  Hoe open ik ooit ook was op mijn blogs, toch vind ik het jammer dat ik die post zelf niet meer heb…
  Het stomste op dit moment vind ik echt tijd gebrek, ik wil meer dan lukt…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.