Vegetarisch op de barbecue

Barbecueën geeft mij echt een zomergevoel, maar de meeste mensen denken toch al snel aan grote lappen vlees. Toch ben ik nog steeds dol op barbecueën, er zijn tegenwoordig zo veel andere dingen die je erop kunt gooien. In tegenstelling tot wat mensen als ‘Bassie‘ beweren is vegetarisch barbecueën helemaal niet alleen voor geitewollen sokken.

pexels-photo-1534526.jpeg
Foto door rawpixel.com op Pexels.com

Vleesvervangers
De meest voor de hand liggende optie is gewoon je vlees vervangen door een vega variant. De meeste burgers doen het bijvoorbeeld goed, lekker op een broodje, of gewoon rechtstreeks op je bord. Je kunt ook een lekker sateetje maken van vegetarische kipstuckjes, of prik een paar balletjes met ui aan een stokje om een vegetarische berenhap te maken. De filetlapjes van de Lidl ontdekte ik laatst, en die zijn ook super. Volop keus dus, en erg lekker.

Groente
Sommige groente leent zich ook uitstekend om te grillen. Champignons hebben wij eigenlijk sowieso altijd wel bij de barbecue. Meestal gewoon in plakjes, dat spreidt lekker makkelijk, maar ook gevuld, of gemarineerd aan een spies zijn ze erg lekker. En wat dacht je van een gegrilde maïskolf, zo simpel, maar heerlijk.

Kaasfondue
Ken je die camembert in die houten bakjes? Als je de camembert uit het plastic haalt en met doosje en al op de barbecue zet smelt de camembert en kun je er plakjes stokbrood of stukjes groente in dippen.

Gepofte aardappel
Gepofte aardappel kende ik eerder alleen uit films, maar het kan prima op de barbecue in het echt gemaakt worden. Vul hem zoals jij lekker vindt.

Fruit
Niet het eerste waar je aan denkt misschien, maar sommige soorten fruit laten zich erg goed grillen. Ananas en perzik bijvoorbeeld. En wat dacht je van banaan met chocola? De zoetigheid is erg lekker als toetje.

Wat eet jij graag van de barbecue?

 

 

2 gedachtes over “Vegetarisch op de barbecue

 1. Aubergine gegrild is ook erg lekker, net als paprika en ja, van alles dus.. gepofte aardappel doen wij ook altijd als laatste lekker laten in de as….

  Maar, ik ben geen vega en vooral shaslick of sate zelf gemaakt is heerlijk, maar ook spare ribs of wat dan ook aan vlees…. sorry :O

  Like

 2. Ik ben niet zo’n fan van vleesvervangers, dus als ik barbecue leg ik er gewoon heel veel groenten op. Ook maak ik vaak een salade voor erbij en haal ik aardappelsalade in huis.

  Liefs,
  Marloes

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.