Vega-test: balletjes

ballenDonderdag, vega-test dag. Vandaag is de beurt aan de balletjes. Lekker met satesaus, op een broodje of op de barbecue. Ik proefde een aantal verschillende soorten, en die zet ik vandaag, zoals iedere donderdag, op een rijtje. 

Vivera – Balletjes
De balletjes van Vivera had ik deze zomer regelmatig op de barbecue, en zelfs toen we gasten hadden werd hier volop van gegeten, ook door de vleeseters. 
Ik heb er vooral satesaus bij gegeten, maar ik denk dat de balletjes ook lekker zijn met tomatensaus. En ik ga ze zeker ook een keer eten met spaghetti. 
Het lijken net echte gehaktballetjes. Zeker een aanrader. 
★★★★★

Aldi – Vega balletjes
Dit was eigenlijk de allereerste vleesvervanger die ik proefde waar geen kaas in zat. Zelfs nog voordat ik echt stopte met vlees eten. Ik had nog geen idee wat ik moest verwachten van nepvlees, en het viel mij hartstikke mee. Ik proefde deze door de pasta, en daar smaakten ze erg goed. Ze hadden iets meer een nasmaakje dan de balletjes van Vivera, maar niet storend.  
★★★★☆

Vegetarische gehacktballetjes: dat kan alleen maar UNOX zijnUnox vs. De Vegetarische Slager – Vegetarische gehaktballetjes in satésaus
Deze vegetarische balletjes zijn er in twee varianten, één met tomatensaus en één met satésaus. Ik heb tot nu toe alleen die met satésaus geproefd. 
Ik heb deze meegenomen naar de kerstlunch op kantoor, daar hebben we ze gewoon aan een stokje geprikt en als snack gegeten. Ze waren helemaal op, en verschillende vleeseters zagen pas achteraf dat het vegetarische balletjes waren en hadden dat bij het eten helemaal niet door. 
Later heb ik ze ook op een broodje geproefd met gebakken uitjes, en ook dat is erg lekker. 
★★★★★

Vivera – groenteballetjes
Ik had gehoopt dat deze groenteballetjes net zo lekker waren als de groenteschijf, maar omdat mijn verwachtingen hoog waren vond ik deze een beetje tegenvallen. Ze hadden een nasmaakje die ik juist bij groenteproducten eigenlijk niet zou verwachten, en ik proefde niet echt de groente terug. Ik miste ook een beetje de kruimigheid bij deze balletjes. Ze waren zeker niet vies, maar ik heb toch liever ‘gehakt’balletjes. 
★★★☆☆

Zijn er producten die jij graag terug zou willen zien in de vega-test? Laat het gerust weten in een reactie op de blog of op social media. 

7 gedachtes over “Vega-test: balletjes

    1. Haha, valt mee hoor. Ik koop ze ook meestal in de aanbieding en dan vries ik ze in 😉 Maar ik koop sowieso geen dingen die ik zonder test nooit zou proeven. Ik ben zelf vooral nieuwsgierig, en later ontstond het idee om het te gaan delen.

      Geliked door 1 persoon

  1. Jaaa daar is ie weer. Ik had eigenlijk verwacht dat die van de Unox op de een of andere manier veel minder van smaak zouden zijn. Maar aan de volle 5 sterren te zien niet dus. Deze ga ik ook proberen en net als jij op het kerstdiner, niet tegen de rest zeggen. Kijken of ze het merken haha.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.