Recept: Maïskolf van de BBQ (vegetarisch)

img_6200Het is vast geen geheim dat ik met dit warme weer gek ben op barbecueën. Maar als de barbecue aan staat dan eet ik niet alleen maar vlees. Ik vind het ook erg lekker om groenten te grillen. Gisteren probeerde ik voor het eerst een maïskolf te bereiden, en het experiment was geslaagd.

Eigenlijk is het nauwelijks een recept te noemen, het is zo makkelijk. Maar ook zo lekker dat ik hem toch wil delen.

Benodigdheden:
Een maïskolf
Kruidenboter of roomboter (of plantaardige boter als je veganist bent)
Aluminiumfolie

Ik had zelf maïskolven die al voorgekookt waren, maar als je een rauwe kolf hebt schijnt het verstandig te zijn om dat zelf te doen. Ik lees tijden variërend van vijf tot vijftien minuten, dus ik zou zeggen, lekker er tussenin, tien minuten voorkoken. Als er nog blad omheen zit kun je dat er eerst af halen.
Pak een stuk aluminiumfolie waar de maïskolf ongeveer twee keer in past, en leg hem in het midden. Bestrijk de bovenkant royaal met (kruiden)boter. Wikkel het aluminiumfolie nu twee keer om de maïskolf en vouw de zijkanten dicht.
Leg het pakketje in een hoek op de barbecue. Het midden mag ook hoor, maar dan ligt hij zo in de weg, hij mag er namelijk ongeveer twintig minuten blijven liggen. Wel regelmatig even draaien.
Als de tijd voorbij is kun je hem er af halen en uit het folie halen (pas op, heet!). Ik had eigenlijk geen idee hoe je hem het beste kon eten, hij was te heet om aan te pakken en ik was ongeduldig, dus ik probeerde het door de korrels eraf te snijden en dat werkte eigenlijk prima. Maar als je meer geduld hebt kun je ook wachten tot je hem wel vast kunt houden en kluiven.

9974

 

11 gedachtes over “Recept: Maïskolf van de BBQ (vegetarisch)

 1. Door hem aan de zijkant van de BBQ te leggen duurt het meestal wat langer met garen maar kan je ondertussen je vleesjes lekker eten 🙂
  Prik saté prikkers aan de beide uiteindes van de maiskolf. Dan kun je hem al ronddraaiend kaal eten zonder je vingers te branden. 🙂

  Like

 2. Ik ben ook gek op mais van de bbq maar wij maken ‘m altijd heel anders 🙂 Helaas is het bbq gas bij ons op en hebben we geen tijd om de fles te gaan vullen dit weekend. Even geen BBQ voor ons dus 😦

  Like

 3. Ik lust zeker maïs, maar een verse kolf heb ik nog nooit zelf bereid, zelfs niet op het fornuis, en ik zeg al jaren, dat moet ik toch eens doen, hahahaha maar de blikjes winnen het eigenlijk tegenwoordig altijd 😉

  X

  Like

   1. Ja dat geloof ik direct, dat is het ook niet, ben er gewoon nog niet aan toe gekomen, heb ook niet vaak iets waarvan ik zeg, oh ja, nu is die kolf perfect, ik verwerk mais namelijk vaak in een eenpansgerecht 😉 En dan is dat blikje makkelijker.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.