Vega-test: stukjes en reepjes

stukjesHet is weer donderdag, dus tijd voor een nieuwe vega-test. Ik zet vandaag een aantal ‘stukjes en reepjes’ op een rijtje. Een productsoort die best veel gebruikt wordt, en ik heb ze dan ook nog lang niet allemaal geproefd. Er zijn er ook echt te veel voor één post, dus hier komt ongetwijfeld nog een vervolg op.

Vivera – plantaardige kipstukcjes
Dit was één van de eerste vleesvervangers die ik echt in een gerecht heb verwerkt, en je kunt er inderdaad kipfilet mee vervangen. Je kunt ze op dezelfde manier kruiden, bakken en verwerken. Je kunt ze knapperig bakken, of wat zachter. Als je het bereid als kipfilet, dan smaakt het ook echt naar kipfilet.
Ik heb deze onder andere door de bami gegeten, en ik heb er deze heerlijke kip-kerrie salade van gemaakt. Je schijnt de stukjes zelfs rauw uit de verpakking te kunnen eten, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
★★★★★

Albert Heijn – stukjes als van rundStukjes als van rund
Deze stukjes zijn te koop bij de AH. Ze zijn lekker gekruid en hebben inderdaad wel zo’n beetje de bite van rundvlees, maar qua smaak vind ik ze niet direct vergelijkbaar. Ze zijn wel erg lekker, maar als je echt iets verwacht dat op rundvlees lijkt dan valt het waarschijnlijk tegen.
Ik heb deze alleen nog maar bij de aardappelen en groente gegeten, maar ik denk dat ze in een hachee ook prima smaken.
★★★★☆

KipstuckjesDe Vegetarische Slager – vegetarische kipstuckjes
Ook deze zijn erg lekker als kipvervanger. Eigenlijk proef ik geen verschil met de  ‘kip’ van Vivera, maar die laatste vind ik qua prijs iets vriendelijker, dus meestal kies ik toch daar voor.
Ik heb hier afgelopen zomer spiesjes van gemaakt voor op de barbecue, en daar deden ze het erg goed. Lekker met een beetje satesaus en gebakken uitjes.
★★★★★

Quorn – stukjes désStukjes dés glutenvrij
Ik heb veel enthousiaste opmerkingen gehoord en gelezen over deze stukjes, dus die wilde ik zeker ook eens proberen. Ik was zelf iets minder enthousiast. Ze hebben van zichzelf weinig smaak, en de structuur vond ik niet prettig. Ik weet ook niet goed met welk vlees ik ze moet vergelijken, maar volgens mij is dat ook niet direct de bedoeling van de stukjes.
Ze waren zeker niet vies, maar ik vond ze ook niet lekker of bijzonder genoeg om vaker te kopen.
★★★☆☆

 

5 gedachtes over “Vega-test: stukjes en reepjes

  1. Wij hadden laatst de kipstukjes van Vivera door de risotto gegooid, maar dom genoeg hebben we ze niet als kip behandeld, namelijk niet eerst gebakken, alleen maar meeverwarmd. Dat verklaart wellicht waarom ze zo zompig van structuur waren 😛

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.