Teatopics: koning of kind?

Ik ben een tijdje heel vaak dezelfde vragen tegengekomen, of zelfs helemaal geen vragen, maar intussen heb ik weer een paar leuke vragen verzameld die ik nog niet eerder beantwoord had.

Heb je liever een jaar geen tv of een jaar geen snacks?
Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n tv-kijker, ik zou prima zonder de televisie kunnen. Zonder snacks daarentegen… ik zou dat best een tijdje kunnen, maar een jaar is wel erg lang. Dus als ik moet kiezen dan gaat de tv eruit hoor. Als er dan iets is wat ik per se wil zien kan ik dat ook wel via internet kijken.

peppermint tea on teacup
Foto door Mareefe op Pexels.com

Wat kocht je van je eerste salaris?
Een slaapbankje. Ik was dertien, had een vakantiebaantje bij een aardappelboer en ik wilde heel graag een bankje om mijn kamer iets gezelliger te maken en om logé’s op te laten slapen. Bij het bestellen was er een foutje gemaakt, er zat een verkeerde kaart op het bankje dat ik wilde, daardoor stond er bij het ophalen een heel ander bankje. Maar dat is goed gekomen, het bankje wat ik eigenlijk wilde kreeg ik in iets andere kleuren mee, met korting, want hij was iets duurder dan de bestelde bank. Het was wel een duurzame investering: hij is meeverhuisd naar mijn studentenkamer, en hij heeft zelfs dienst gedaan als ons eerste tweepersoonsbed toen we gingen samenwonen, de eerste weken voordat het echte bed er was. Daarna was hij wel echt versleten.

Als je één ding uit je verleden kon aanpassen, wat zou dat dan zijn?
Niks. Er zijn best dingen die ik met de kennis van nu misschien anders aangepakt zou hebben, maar alle dingen die ik heb meegemaakt en gedaan in mijn leven hebben me wel gemaakt tot wie ik nu ben en me gebracht tot waar ik nu sta, en daar ben ik hartstikke blij mee.

Zou je liever een dag de koning zijn of een dag weer kind?
Ik moet er eigenlijk niet aan denken om de koning te zijn. Een dag weer kind zijn lijkt me stiekem heerlijk.

Welk dier zou je voor een dag willen zijn?
Ik zou best een dagje willen ruilen met één van mijn hondjes. Ik ben heel benieuwd hoe zo’n hondenbrein werkt. En zeg nou zelf, een dag alleen maar slapen, eten, spelen en verwend en geknuffeld worden, dat klinkt toch heerlijk?

Wat zou jij uit je verleden willen aanpassen?

6 gedachtes over “Teatopics: koning of kind?

 1. Jemig, dat je nog weet wat je voor je eerste salaris hebt gekocht! Dat is voor mij echt zo lang geleden. Ik heb geen idee meer. Jouw vraag sluit toevallig best aan op een artikel dat ik vandaag plaatste. En daardoor is het antwoord niets 🙂 Elke keuze die ik maak en heb gemaakt, heeft me gebracht daar waar en wie ik nu ben. En daar ben ik erg tevreden mee.

  Like

  1. Haha, ik heb dat onthouden omdat het ook de eerste echte ‘grote’ aankoop in mijn leven was als 13-jarige, en ik wilde het al zo lang. Dan vergeet je dat niet zo snel.

   Like

 2. Klinkt heel erg intensief wat ik nu ga zeggen, maar als ik 1 ding anders zou willen doen in het verleden? Dan kiezen om stewardess te worden dus vervolgopleiding doen ipv samen te gaan wonen wat ik toen heb gedaan… Hoe zou mijn leven er dan nu uit hebben gezien, compleet en totaal anders….

  X

  Like

 3. Oh jawel, tuurlijk wel, maar soms kom je op ene punt wat als ik… mijn andere keuze had gedaan. Dan had ik nu niet mijn prachtige dochter gehad bijv. of mijn kleinzoon nu… 😉 Mijn dochter weet dit ook hoor… Soms sta je op een punt waar je echt de keuze van je leven moet maken, althans, ik heb daar dus gestaan… samen wonen of… verder met mijn studie 😉

  x

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.