Mooie oogst voor 2018 + nieuwe doelen voor 2019

2019 New Year Text (WhatsApp Sticker) PNG Transparent ...Vorig jaar had ik een aantal doelen opgesteld voor 2018. Doelen, bewust geen ‘goede voornemens’, want dat werkt toch niet. Waarom wachten tot januari als je zo graag iets wil veranderen? Doelen werkten duidelijk wel goed, want ze zijn bijna allemaal bereikt.

Ik had zes doelen opgesteld waar ik in 2018 mee aan de slag wilde gaan, en ik kan er vijf van afstrepen.
Ik wilde me aanmelden als stamceldonor: ✔
Ik bereikte het BMI waarmee ik me mocht aanmelden, en in juni kon ik mijn aanmelding compleet maken. Nu is het afwachten of ik ooit voor iemand een match ga zijn.
♥ Ik wilde volledig vegetariër worden: ✔
Ik weet niet meer wanneer precies, maar ergens in 2018 at ik mijn laatste hap vlees. Volgens mij was het gehakt door de macaroni.
♥ Ik wilde me verdiepen in Fair Fashion: ✔
Tja, dit is een beetje een vaag doel, maar ik vind wel dat ik hem mag afstrepen. Ik heb me meer ingelezen, en contact gehad met mensen die er verstand van hebben. Ik heb nog niets gekocht, want eigenlijk heb ik sowieso bijna geen kleding gekocht. De paar dingen die ik gekocht had omdat ik ze nodig had zaten om budgetaire redenen een beetje in het midden op de lijn van Fair en Fast fashion, ruimte voor verbetering maar wel iets betaalbaarder. Ik maakte bewuste keuzes, en het meest duurzame is natuurlijk nog altijd om helemaal niets te kopen wat je niet nodig hebt. Qua kleding is dat zeker gelukt.
♥ Ik wilde vijf medailles scoren: X
Dit doel heb ik niet bereikt. Het is er niet van gekomen om veel evenementen te lopen. Eigenlijk deed ik er maar één, de Santa Run, vlak voor kerst.
♥ Ik wilde overstappen naar een eerlijke bank: ✔
Al vrij snel in het jaar maakte ik eindelijk de overstap naar de ASN bank. En ik ben hartstikke blij met deze keus. Een goed gevoel, goede service, ik ben tevreden. En het valt inderdaad reuze mee qua gedoe.
♥ Ik wilde meer tijd offline: ✔
Aan mijn blog was het eigenlijk nauwelijks te merken volgens mij, want ik heb behoorlijk veel geschreven. Maar het is wel degelijk gelukt om meer tijd offline te besteden. Minder op social media, meer tijd om te lezen, te kleuren, te schrijven of andere creatieve dingen te doen.

piggyIk heb even getwijfeld of ik nieuwe doelen op zou stellen. Maar er zijn wel een aantal dingen waar ik aan werk en die ik hopelijk dit jaar wel zal bereiken. Geen goede voornemens waar ik per direct mee begin, en geen rigoureuze veranderingen. Ik ben dik tevreden.

♥ Eindelijk die 10 kilometer aantikken
Hardlopen is niet nieuw. Maar de tien kilometer is me nooit gelukt. Qua evenementen ben ik nooit verder geweest dan 5 kilometer, en ook tijdens mijn eigen rondjes blijf ik meestal hangen rond de 6 tot 7 kilometer. En dan volgt de dip, waarbij ik me niet meer richt op verder komen maar gewoon korte rondjes blijf lopen. Dat vind ik ook lekker hoor, maar ik zou na een paar jaar hardlopen toch wel een keer die 10 willen halen. Ik hoef niet de snelste te zijn, maar ik wil het wel graag kunnen.

♥ Meer ruimte innemen
Daar zal ik vast nog wel een keer meer over schrijven, en in het stukje over One Little Word schreef ik ook al iets. Nee, ik ben niet van plan om aan te komen en meer fysieke ruimte in te nemen.

♥ Zwerfafval opruimen als ik met de hondjes wandel
Een schonere wijk begint bij jezelf, en ik kan wel klagen, ik kan in plaats daarvan ook mijn steentje bijdragen om er iets aan te doen, en zo misschien zelfs wel iemand inspireren.

♥ Nieuwe dingen blijven doen
Vorig jaar heb ik veel nieuwe dingen mogen doen, en ervaringen zijn zo veel leuker dan spullen. Ik wil dan ook zeker doorgaan met nieuwe dingen doen, leren en ontdekken.

Heb jij doelen voor het nieuwe jaar?

2 gedachtes over “Mooie oogst voor 2018 + nieuwe doelen voor 2019

  1. Heb je toch mooi gedaan wat betreft doelen halen. Voor dit jaar heb ik als doel ook meer ruimte innemen, en dan op de manier van mijn plekje innemen en laten zien dat ik er ook mag zijn. Daarnaast wil ik ook wat meer nieuwe dingen doen en een nieuwe baan vinden. Ook heb ik als doel 365 films te gaan kijken dit jaar.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.