One little word 2019

2019 New Year Text (WhatsApp Sticker) PNG Transparent ...Ik zie het al een paar jaar bij verschillende bloggers voorbij komen, maar ik deed nooit mee omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee aan moest. Het idee is dat je één woord kiest voor het komende jaar, één woord om op te focussen, om naar te leven. Dit jaar doe ik mee, voor het eerst heb ik een woord gekozen voor het nieuwe jaar.

Ik wist het nooit, één woord om het jaar dat voor je ligt te omschrijven? Dat weet je toch nog helemaal niet? Maar het schijnt te werken als een soort visualisatie. Hoe wíl je dat je het komende jaar kunt beschrijven? Waar wíl je naar leven? Zelfs met die vragen in mijn achterhoofd wist ik het eerdere jaren nog niet, ik vond het maar lastig. Maar een paar dagen geleden werd mij opeens heel duidelijk wat mijn woord voor het komende jaar moet gaan worden. Mijn woord voor 2019 wordt…

Shine

Shine, straal! Ooit was er een tijd dat ik zo onzeker was dat ik mezelf wilde verstoppen. Ik was onzichtbaar. Die tijd is gelukkig wel voorbij. Met de jaren is die onzekerheid steeds meer vertrokken en de behoefte om mezelf te verstoppen heb ik allang niet meer. Maar als je het ziet als een soort schaal van ‘jezelf verstoppen’ tot ‘met je grote mond overal vooraan’ dan denk ik dat ik ongeveer in het midden zit. Maar waarom eigenlijk? Ik zit hartstikke goed in mijn vel, ik ben gelukkig, heb ik niet recht op een beetje meer ruimte dan ik mezelf nu gun? Natuurlijk wel, alleen dát heb ik mezelf nooit geleerd. Tijd om daar verandering in te brengen. Tijd om te stralen, af en toe die spotlight te pakken, te laten zien dat ik er ben.
Maar ook shine in de zin van ‘schijn!’ Mijn licht laten stralen. Een lichtje zijn voor mensen die dat nodig hebben. Delen, mensen blij maken en proberen om de wereld een stukje mooier te maken.
‘Shine’ voelt aan alle kanten goed als woord voor 2019. Straal je met me mee?

4 gedachtes over “One little word 2019

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.