Hardlopen | Santa Run Wijchen

48413328_1122422947932624_946329398666067968_o.jpgAl sinds ik ben begonnen met hardlopen stond het op de planning om een keer mee te doen met een Santa Run. Het leek me zo leuk, met zijn allen in een kerstpak een route afleggen. Maar de run in Nijmegen was altijd op donderdag, en ieder jaar was er weer iets waardoor het niet ging lukken.

Dit jaar is de run in Nijmegen volgens mij niet doorgegaan. Maar voor het eerst werd er één in Wijchen georganiseerd, op zondagavond. En het was nog voor een goed doel ook, de opbrengst zou voor de Voedselbank zijn. Ik schreef me in, niet wetend dat ik die avond al afgedraaid zou zijn voordat het startschot klonk.
Wat ik ook niet wist was dat het zo hard zou regenen. Ik heb serieus getwijfeld of ik überhaupt van start zou gaan, het was koud, nat en vies en ik was al doodop voordat ik mijn pak aan had. Maar ik hou ook niet van opgeven, er was een moment dat ik er wél heel veel zin in had, ik had nog helemaal geen runs gelopen dit jaar en bovendien was mijn inschrijfgeld al betaald. Dus ik ging, met frisse tegenzin, maar ik ging.

Toen ik aan kwam rijden zag ik de verlichting langs de route al, het zag er gezellig uit. Bij de start zat de sfeer er al lekker in, en ik raakte aan de praat met een paar andere deelnemers. Er was een gezamenlijke warming up, en daarna klonk het startschot.
En toen ik eenmaal liep ging het eigenlijk best wel lekker. Je kon kiezen of je één of twee rondjes van 2,5 kilometer liep, en van tevoren dacht ik aan één rondje. Om de eerder genoemde redenen, en omdat ik het gewoon niet zo leuk vind om twee keer hetzelfde rondje te lopen. Maar ik zat er zo lekker in dat ik het tweede rondje er toch bij gedaan heb.
Natuurlijk was ik niet op mijn snelst. Ik had hier niet speciaal voor getraind, ik ging ook echt vooral voor de fun. En het was leuk! Ik ben sowieso al geen snelle loper, maar het weer en de moeheid maakten het niet beter. Maar wonder boven wonder zat ik niet eens bij de langzaamste groep. De kilometers vlogen voorbij.


Het was een mooie route, dwars door het centrum. Helemaal verlicht, en overal was muziek. Er hing een fijne, gezellige sfeer onder de deelnemers, en dat maakte het weer ook een stuk minder vervelend.
Ik hoop dat deze Santa Run volgend jaar weer georganiseerd wordt, dan doe ik zeker weer mee als ik kan.

3 gedachtes over “Hardlopen | Santa Run Wijchen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.