In stijl het jaar uit!

Soms lopen dingen niet altijd volgens plan. Zelf hoopte ik eigenlijk dat ik nog een paar jaar in mijn auto zou mogen rondrijden, maar de auto zelf dacht daar duidelijk anders over. Hij hield er mee op, vlak voor Kerst.

We hadden nog even iets opgehaald, ’s avonds laat. Ik was blij dat we bijna thuis waren, dan kon ik naar bed. Maar toen ik van de snelweg af reed en de bocht om ging, toen ging  het mis.
Ik voelde het gebeuren, er leek iets te knappen of breken of zoiets. Met veel lawaai kwamen we thuis. Het leek een probleem te zijn met de versnelling.
Na uitgebreid nadenken en advies vragen, ook van mensen die er wel verstand van hebben maar financieel niks aan me hebben, kwamen we tot de conclusie dat het beter was om afscheid te nemen.
En zo kwam het dat ik een kleine week later mijn nieuwe auto ophaalde. De oude kon ik inruilen, dus ik moest hem zo heel mogelijk bij de garage zien te krijgen. Een best eng ritje volgde.
Eigenlijk kwam ik in onze eigen wijk al stil te staan, een flinke drempel leek hij al niet meer te trekken. Maar het lukte om weer op te trekken, en met de hobbel was ook het gekraak en gerammel even weg. Het probleem was natuurlijk niet opgelost, want eenmaal buiten de bebouwde kom bleek dat ik de vijfde versnelling helemaal niet meer kon gebruiken. Doorduwen durfde ik ook niet, wie weet wat ik dan nog kapot zou maken. Er zat niks anders op dan rustig te rijden in de vierde versnelling. Ik nam de route met de minste stoplichten, want ik was bang dat ik niet meer verder zou kunnen als ik zou stoppen met rijden.

auto
Gelukkig kwamen we heel en goed aan en kon ik mijn nieuwe auto meenemen. En ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinst. Financieel kwam het niet zo goed uit, maar he, is er ooit een moment waarop zo’n onverwachte kostenpost wel goed uitkomt? Het kon gelukkig wel, geen zorgen.
De auto ziet eruit als nieuw (spoiler: dat is hij niet), heeft weinig gereden en hij rijdt fantastisch. En zuinig, ook niet onbelangrijk. Ik had er wel even moeite mee om mijn oude auto onverwacht achter te laten, maar er is iets moois voor in de plaats gekomen.

2 gedachtes over “In stijl het jaar uit!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.