Dankdag: omdat er altijd wel iets is om dankbaar voor te zijn

vakantiegevoelIedere eerste woensdag van november is het Dankdag, een mooie dag om eens extra stil te staan bij alles waar ik dankbaar voor ben. Dankbaarheid schijnt één van de makkelijkste stappen te zijn naar een gelukkig leven, en dat geloof ik absoluut. Er is namelijk altijd wel iets waar je dankbaar voor kunt zijn. Daarom vandaag een lijstje vol dankbaarheid.

♥ met de hondjes naar het bos ♥ de geur buiten na een flinke regenbui ♥ nieuwe kansen op het werk ♥ mijn gezondheid ♥ zo dicht bij het bos wonen ♥ Nina en Macho die zo lief voor me waren toen ik ziek was ♥ een leuk nieuwtje voor iemand die ik dat heel erg gunde ♥ hoe het kerkasiel mensen bij elkaar brengt ♥ mijn nieuwe boekenkast ♥ lieve mensen die mij stekjes geven ♥ appeltaart ♥ sowieso fantastische lieve mensen om me heen, zowel online als offline ♥ de slappe lach hebben ♥ warme chocolademelk met slagroom ♥ vrijheid ♥ creativiteit ♥ tijd voor mezelf kunnen nemen ♥ een dak boven mijn hoofd hebben ♥ iedere dag genoeg te eten hebben ♥

Waar ben jij dankbaar voor?

7 gedachtes over “Dankdag: omdat er altijd wel iets is om dankbaar voor te zijn

 1. Ik dank elke dag voor van alles voor ik slapen ga, en ja dat werkt heel erg goed, soms schrijf ik het weer een tijdje op zelfs, is een leuk dagboekje voor later weet ik nu.

  Vandaag, woensdag was het, mijn kleinzoon waar ik op mocht passen. M. die nog even bij mij is. Netflix, gezellig samen kijken, De zon vandaag. Eten en drinken in overvloed. Liefde. De mooie lach van mijn kleinzoon. Zijn gebrabbel. Dat hij bij mij in slaap viel op schoot, zo lief! Picasso. Dat ik aan het park woon. De vogeltjes die elke dag zingen. Dat ik kan koken. Mijn laptop. IG. Mijn werk, morgen weer! En nog zoveel meer. Mijn moeder die van de week hier was om de gordijnen in te korten. Gezelligheid van de familie.

  X

  Like

 2. Ik heb intussen een app op mijn telefoon staan waarin ik mijn dankbaarheidsdagboek bijhoudt. Werkt voor mij heel goed, omdat ik op verschillende momenten in een dag een herinnering krijg voor dat dagboek.

  Mooie dingen om dankbaar voor te zijn in je lijstje 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.