Budget tip: kleurboek van de Action

IMG_3573Kleuren voor volwassenen is hip, en het is een trend waar ik graag aan mee doe. Steeds vaker pak ik in de avond mijn kleurboek erbij in plaats van de laptop. Ik zit al de hele dag achter de computer op mijn werk, en ik voel me er steeds minder prettig bij om de avond te verspillen met suffe spelletjes op Facebook. Maar we dwalen af, ik ging het hebben over mijn kleurboek.
Ik vond de kleurboeken voor volwassenen best prijzig, maar gelukkig zijn er inmiddels genoeg budgetvarianten te koop. Mijn kleurboek komt van de Action, en vandaag vertel ik jullie wat ik er van vind.


Ik kocht mijn kleurboek eind vorig jaar, toen opende bij ons een nieuwe Action, die nog lekker vol lag. Hij kostte dacht ik € 1,89 en is lekker dik. Honderdzestig kleurplaten zitten er in volgens de kaft.
Achterin het boek vind je nog een aantal witte bladen, waarop je bijvoorbeeld zelf kunt tekenen. Aangezien het me al heel lang leuk lijkt om zelf eens zo’n kleurplaat te tekenen ga ik daar zeker gebruik van maken.
Ik kleur met stiften. Ook lekker budget, eerst gebruikte ik die van de Wibra, nu die van de Action. Over die van de Wibra was ik niet zo tevreden, na vijf kleurplaten waren de eerste stiften al leeg. Die van de Action houden het tot nu toe langer vol. Een pak kost € 0,92.
Waar ik in eerste instantie wel bang voor was bij een goedkoop kleurboek was dat stiften zouden doordrukken, maar dat is gelukkig helemaal niet zo. De bladzijden zijn dik genoeg.
Ik vind dat er leuke kleurplaten in het boek staan. Veel verschillende, van abstracte platen tot dieren en bloemen. Sommige met veel details, daar ben je wel even zoet mee, anderen zijn sneller klaar, maar stuk voor stuk zijn het leuke platen waar je je creativiteit op los kunt laten.

IMG_3574

Toen ik hem kocht was alleen deze er, maar volgens mij zijn er inmiddels al één of twee nieuwe varianten van dit kleurboek te koop. Ik vind het een aanrader.

 

25 gedachtes over “Budget tip: kleurboek van de Action

 1. Mooi ingekleurd vind ik. Zelf heb ik het nog nooit gedaan, dat kleuren, behalve toen ik een mini me was. Maar het schijnt rustgevend te zijn. Geef mij dan toch maar een sessie mindfulness denk ik zo. 🙂

  Like

 2. Er zijn al vele meer kleurboeken in budget prijzen te koop, heb er ook een paar en ook de ‘echte’ heb ik er 3 van, maar als ik erin bezig ga, wat ik al heb gedaan, dan kriebelt het en sta ik ineens achter mijn ezel met verf en kwasten en doek 😉

  Het is gewoon heerlijk om zo je creativiteit kwijt te kunnen! Prachtig gedaan.

  Like

 3. Ik zag ze maandag liggen bij de action en heb ze toen laten liggen vanwege de lange rij. Misschien moet ik de rij toch maar eens voor lief nemen, lijkt me leuk om mee aan de slag te gaan.

  Like

 4. Leuk om te lezen dat ze zo interessant zijn om te kleuren! Ik heb er zelf nog geen gekocht, maar had van andere mensen ook al gehoord dat het leuke boeken waren. 160 tekeningen is best veel trouwens!

  Like

 5. Ik kleur en teken met de kindjes veel thuis, misschien moet ik voor mezelf maar zo een kleurboek aanschaffen.

  Like

 6. Wat ben jij mooi aan het kleuren! Fijn dat het zo goed bevalt. Ik heb er ook van de Action (99 cent) en een boek dat Bloemenmagie heeft. Deze drukken allebei wel door :-(. Binnenkort maar eens kijken naar deze kleurenboeken van de Action.

  Like

 7. Dat is inderdaad een leuk prijsje voor een kleurboek! En fijn dat de platen niet doordrukken. Zelf kleur ik ook met viltstiften, maar dat staat momenteel op een lager pitje… komt vanzelf wel weer 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.