Salt Of The Earth natural unscented deodorant stick

deo3Een tijdje geleden vroeg ik op Twitter om tips voor een nieuwe deodorant. Mijn eisen? Vooral geen spray, niet te lastig verkrijgbaar, dierproefvrij, milieuvriendelijk en met een lekker geurtje. Toch kwam ik, mede dankzij de tips, uit bij deze geurloze deodorant.

He, geurloos? Dat was ook mijn eerste reactie, ik wilde graag een lekker geurtje. Maar Salt Of The Earth kwam wel veel voorbij tussen de tips die ik kreeg, én ik had nog een cadeaubon van de Etos in huis.
Ze hadden twee sticks, één met een geurtje en een geurloze. Het geurtje was niet zo mijn ding, dus bleef de geurloze over. Ik was wel sceptisch, maar ook wel nieuwsgierig, werkt deze deodorant echt zo goed?

De stick bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, of eigenlijk, maar één ingrediënt, potassium alum, of kaliumaluin, een natuurlijk mineraal. Er zit dus geen aluminium in, en ook geen alcohol, parabenen of andere dingen die niet goed voor je lichaam zijn. De deodorant is niet op dieren getest en helemaal vegan.
Maar de grote vraag is natuurlijk, werkt het ook? En ik was wat dat betreft positief verrast. Ik was een beetje sceptisch omdat het geurloos was, en ik heb er echt een paar dagen aan moeten wennen. Stiekem snoof ik regelmatig even onder mijn oksels of ik echt niet stonk, maar daar was helemaal geen sprake van.
Het product belooft geen witte strepen achter te laten en lang te werken, en beide beloftes worden helemaal waargemaakt. Witte strepen heb ik inderdaad nog niet gevonden, en ik ben een hele dag fris.
Waar ik ook even aan moest wennen was het idee van een stick. Ik gebruik al meer dan mijn halve leven sprays, maar de laatste tijd werd ik daar een beetje naar van, dus daar wilde ik graag van af.
Je maakt de stick een  beetje nat en daarna kun je de deodorant aanbrengen op je huid. Als je hem na afloop weer droog maakt belooft de stick lang mee te gaan. Ik heb me laten vertellen dat hij zelfs twee jaar mee kan gaan, maar dat heb ik natuurlijk nog niet getest. Je betaalt wel iets meer dan voor een goedkope spray, maar naar verhouding ben je dus veel goedkoper uit.
Ik ben erg enthousiast, ondanks het ontbreken van een lekker geurtje. Milieu- en huidvriendelijk, en ook goed voor je portemonnee.

6 gedachtes over “Salt Of The Earth natural unscented deodorant stick

  1. Ik gebruik al heel lang sticks of rollers. Spray eigenlijk al jaren niet meer. Ik zoek altijd iets met een zo neutraal mogelijke geur. Dus misschien is dit wel iets voor mij!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.