Gelezen: Floor Faber van Maartje Fleur

Floor FaberFloor Faber is 27 en op zoek naar de Grote Liefde. En toch ook weer niet – want dan is het afgelopen met haar even chaotische als opwindende leventje en komt de Vinexwijk akelig dichtbij. Voorlopig woont ze nog met haar kat Otje in een klein tweekamerappartement in Amsterdam Oud-West. Hortend en struikelend probeert de onhandige en licht neurotische Floor haar weg te vinden te midden van liefdesverdriet, vriendinnenruzies, zoeken naar werk, zussengedoe en mannen.

Ik kende Floor Faber al van de columns in de Viva, en hoewel ik geen abonnement had en ze dus niet allemaal kon volgen las ik ze graag. Ik was dan ook erg benieuwd naar het boek.
Floor Faber is geschreven in dagboekvorm. Het is onderverdeeld in verschillende lange hoofdstukken, die weer onderverdeeld zijn in verschillende dagen.
De schrijfstijl vond ik helaas niet altijd even prettig, er werden veel korte zinnen gebruikt en het leek soms meer op het vertellen over gebeurtenissen dan dat het een verhaal was. Dat was jammer, want daardoor had ik soms moeite om voor me te zien wat er gebeurde.
Afgezien van de hoofdpersoon bleven de personages wat vlak, ik had niet het gevoel dat ik de andere personages echt leerde kennen.
Toch maakten de humor en de herkenbaarheid veel goed. Ik heb hardop moeten lachen bij het lezen, en dat is ook wat waard. En Floor had ik al voordat ik begon met lezen in mijn hart gesloten.
Fijn feelgood boek, zeker leuk om te lezen als je daar van houdt. Een lekker luchtig tussendoortje. Maar als je de columns in de Viva niet leuk vind dan kun je er beter niet aan beginnen.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Een gedachte over “Gelezen: Floor Faber van Maartje Fleur

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.