The Minimalism Game

dagsdagNu we zo fanatiek aan het opknappen zijn in huis heb ik ook echt weer zin om spullen op te ruimen. En dan bedoel ik echt uitgebreid opruimen, en dingen weg doen. We hebben veel meer spullen dan we eigenlijk gebruiken of nodig hebben, en daarom wagen we ons in juli een maandje aan ‘The Minimalism Game’.

Ik heb eigenlijk geen idee meer waar ik deze challenge voor het eerst heb gezien, maar het bestaat al best lang volgens mij. Ik heb me er nooit eerder aan gewaagd, want ik zag behoorlijk op tegen het einde van de maand. Nog steeds wel trouwens, maar he, niemand komt me afschieten als het niet helemaal lukt.
De bedoeling is dat je iedere maand overbodige spullen weg doet. Dit kan door het weg te gooien, maar ook door het weg te geven, te verkopen, naar de kringloop te brengen, etc. Ik vind het zonde om dingen weg te gooien als iemand anders er nog blij mee is, dus als spullen goed genoeg zijn voor een tweede leven dan ga ik daarvoor zorgen.
Iedere dag doe je even veel dingen weg als het getal van de datum. Dus op 1 juli hoef je nog maar 1 ding weg te doen, maar op 15 juli doe je al 15 dingen weg, en op de laatste dag van de maand is het de bedoeling dat maar liefst 31 dingen je huis verlaten.
Daarom zag ik altijd best op tegen het einde van de maand, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik het idee had dat het wel zou moeten lukken.
Ik ga dus na al die tijd toch een keer meedoen. Gewoon omdat ik graag van wat overbodige spullen af wil. Minder rommel, meer ruimte. En natuurlijk als het eenmaal weg is ook minder opruimen en schoonmaken. Ik ga het bijhouden in mijn bullet journal, en ik zal hier ook een update geven.

Heb jij wel eens meegedaan met The Minimalism Game?

3 gedachtes over “The Minimalism Game

  1. Ik heb het zelf nog nooit gedaan omdat ik eigenlijk niet zo heel veel overbodige spullen meer heb (denk ik šŸ˜‰ )
    Wat ik bij anderen ook wel al gezien heb is dat ze een soort bingokaart maken met de dagen van de maand – dus van 1 tot 31 – en dan in plaats van in volgorde te werken, het vakje afvinken dat ze die dag gedaan hebben. Dat maakt die hogere aantallen misschien iets makkelijker als je ze op een moment kan doen wanneer je er meer tijd voor hebt vb.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.