Gelezen: De Weddenschap van Jennifer Crusie

Afbeeldingsresultaat voor de weddenschap jennifer crusieMinerva Dobbs blijft hopen die ene partner te vinden die wel lief en aardig is, vooral voor haar. Haar laatste ex heeft haar vlak voor het huwelijk van haar zus in de steek gelaten. Nu zit Min in haar eentje in een yuppiebar en zint op wraak. Dan valt haar blik op een geweldig aantrekkelijke man. Calvin Morrissey heeft zojuist een heftige weddenschap afgesloten met zijn vrienden. Hij moet zijn charmes op Minerva botvieren en haar binnen één maand in bed zien te krijgen. Maar zij heeft alles gehoord en besluit het spel mee te spelen. Zo hoeft Minerva niet alleen naar de trouwerij en kan ze voor de verandering hèm eens dumpen: vlak voordat de maand om is natuurlijk.

Ik begon al vroeg in het jaar in De Weddenschap, legde het vervolgens weer weg omdat ik een ander boek had wat ik heel graag wilde lezen, en vergat het daarna een beetje. Af en toe las ik een hoofdstuk, maar hij lag al even dicht toen ik hem er tijdens de verbouwing weer bij pakte om hem uit te lezen.
Niet zozeer omdat ik het geen leuk boek vond, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er in het begin maar moeilijk doorheen kwam. Ik vond het vooral voorspelbaar, en miste een beetje de humor die ik zo graag zie in chicklits.
Maar slecht was het zeker niet, en ik hou niet van onuitgelezen boeken, dus ik wilde toch doorlezen. Het boek is vlot geschreven, prettig en eenvoudig taalgebruik, en met de humor is het in de tweede helft van het boek helemaal goed gekomen, ik heb toch een paar keer hardop moeten lachen.
Toch is het boek inderdaad wel wat voorspelbaar, het deed me denken aan de film ‘How to lose a guy in 10 days’. Al met al toch wel een fijn boek voor tussendoor, als je zin hebt in iets luchtigs waar je niet te veel bij na hoeft te denken.

De  links in  deze post zijn affiliate  links.  Zie mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachtes over “Gelezen: De Weddenschap van Jennifer Crusie

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.